Solarna energija – Tehnomarket sistem potkonstrukcije

Savremeni trendovi u proizvodnji energije polako, ali sigurno sve veću važnost daju obnovljivim, ekološkim izvorima energije u odnosu na tradicionalne, poput fosilnih goriva. U korak sa time javlja se i trend decentralizacije gde su masivne elektrane zamenjene većim brojem manjih koje se lakše uklapaju u okruženje i svakako ostavljaju daleko manji trajni trag u prirodi koja nas okružuje.

Novo poglavlje u oblasti obnovljivih izvora energije

Među svim obnovljivim izvorima energije solarna energija najjednostavnija je za iskorišćenje – kako za elektrane i industriju, tako i za pojedinačna domaćinstva i u ovom trenutku je u najvećoj ekspanziji. Ovo je propraćeno i odgovarajućim inicijativama i subvencijama koje dodatno pomažu što širem usvajanju ove tehnologije i smanjenju emisije CO2 na regionalnom i globalnom nivou.

Tehnomarket SOLAR sistem potkonstrukcije za solarne panele nudi kompletno, zaokruženo i sistemsko rešenje za instalaciju solarnih panela koje je potpuno modularno i pogodno za sve kapacitete od kućnih instalacija do solarnih elektrana velike snage.

Sistem SOLAR namenjen je montaži na svim tipovima podloga-ravnim i kosim krovovima, vertikalnim zidovima i fasadama, kao i na tlu. Optimalne dimenzije profila omogućuju montažu pojedinačnih panela velikih dimenzija, uz maksimalno opterećenje od 150 kg/m2. Podržane su debljine panela od 30 do 40 mm, bez ograničenja broja panela ili veličine kompletne instalacije. Profili konstrukcije su sirovi, dok površinska obrada vidnih površina profila može biti plastifikacija po RAL ton karti ili eloksaža.

Solarna energija najjednostavnija je za iskorišćenje
Montaža solarnih panela na tlu / foto: Tehnomarket d.o.o.

Solarna energija u poslovanju

Kompanija Tehnomarket maksimalno je prihvatila i implementirala solarnu energiju u svom poslovanju, sa dve solarne elektrane kapaciteta 140 i 450 kW koje u potpunosti zadovoljavaju standardnu operativnu potrošnju i omogućuju neometan rad uz snabdevanje električnom energijom u potpunosti generisanom putem solarnih panela instaliranih na postojećim proizvodnim objektima.

Od početka plasmana sistema SOLAR instalirano je gotovo 20 MW snage na više projekata, što je sjajan uspeh i još važnije jak signal da se i na domaćem tržištu situacija brzo menja na bolje i po svim parametrima usklađuje sa daleko razvijenijim zemljama po ovom pitanju.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com