FENSTERBAU FRONTALE: Znanje susreće iskustvo

Međunarodni posetioci sajma mogu se radovati praktičnim mogućnostima za profesionalni razvoj, dijalogu sa stručnjacima, kolegama i izlagačima, kao i mnogobrojnim prilikama da prvi put dožive i isprobaju inovacije i trendove.

Od 19. do 22. marta 2024. godine, FENSTERBAU FRONTALE će predstaviti ponovno najbolji pregled svetskog tržišta prozora, vrata i fasada kombinacijom sajma i obimnog programa. Međunarodni posetioci sajma mogu se radovati praktičnim mogućnostima za profesionalni razvoj, dijalogu sa stručnjacima, kolegama i izlagačima, kao i mnogobrojnim prilikama da prvi put dožive i isprobaju inovacije i trendove. Kao i uvek, najveći svetski sajam će se održati uz HOLZ-HANDWERK, koji se može posetiti istom ulaznicom.

FENSTERBAU FRONTALE FORUM okuplja više od 30 uzbudljivih predavanja i panel diskusija o aktuelnim temama industrije. Tokom sva četiri dana sajma, stručnjaci će održati predavanja i voditi praktične diskusije o tematskim vrhuncima poput održivosti, ekstremnih vremenskih uslova, ventilacije, serijske izgradnje i renoviranja.

Svaki dan od 13:30 do 14:15, forum će biti mesto interaktivnog formata „Expert Talks“ o temama instalacija, PVC i drvenih prozora i pristupačnosti. Još jedan vrhunac: U 16:15 u sredu, 20. marta, uticajne ličnosti i stručnjaci iz industrije pružiće uzbudljive uvide u svet društvene prodaje i društvenog umrežavanja pod nazivom „Influenseri u svetu prozora – zaposleni i šefovi osvajaju društvene medije!“.

Fensterbau Frontale
Fotografije: Nürnberg Messe

Pametna upotreba i implementacija digitalizacije u trgovinskim preduzećima

Forum „A PRACTICAL GUIDE TO DIGITISATION“ pruža dragocene ideje za poboljšanje reda, brzine i sigurnosti u svakodnevnim operacijama. Uzbudljivi intervjui s ekspertima za digitalizaciju i kolegama iz struke prikazaće, između ostalog, kako moderni digitalni sistemi menjaju svakodnevno poslovanje i radnu kulturu, automatizuju rutinske poslove, ubrzavaju procese i pojednostavljuju pridržavanje pravila, propisa i specifikacija kvaliteta.

Tematski vrhunci uključuju najnovije regrutacije stručne radne snage i mladih talenata, marketing putem društvenih medija, proširenu stvarnost i online konfiguratore, kao i kancelarije bez papira. Svaki dan sajma završiće se uzbudljivom panel diskusijom između stručnjaka i publike o izazovima u korišćenju najnovije digitalne tehnologije.

Forum „A PRACTICAL GUIDE TO DIGITISATION“
Utorak, 19. do petka, 22. marta 2024, tokom celog dana Hala 7, Štand 7-206

Fensterbau Frontale
Fotografije: Nürnberg Messe

Predavanja i vođene ture kroz sajam za arhitekte

Jedanaesti Forum Architecture-Window-Façade s predavanjima međunarodno priznatih stručnjaka ove godine će se održati pod motom „Rebuildable“. Kao deo foruma, kuriranog od strane AIT-Dialoga, prvi put će ove godine biti ponuđene dve besplatne vođene ture za sektor arhitekture i planiranja za odabrane izlagače. Od 15:00h 20. marta, održaće se poseta desetak izlagača iz oblasti modularne izgradnje, serijske i sistematske izgradnje i prefabrikacije pod nazivom „Sistemom: modularno – serijsko“.

21. marta, fokus druge vođene ture „U postojećim zgradama: renovirati – konvertovati“, koja će takođe trajati oko dva sata, biće potpuno usmeren na izlagače koji nude rešenja u smislu održivosti u oblastima trajnosti, fleksibilnosti, očuvanja resursa, nadogradnje, pristupačnosti tj. prelaza bez praga, cirkularne izgradnje i obnovljivih i/ili reciklabilnih materijala. Registracija je potrebna za Forum i vođene ture. Broj mesta na organizovanim turama je ograničen.

11. Forum Architecture-Window-Façade
Četvrtak, 21. mart 2024, od 10:30 do 14:00
NCC Ost

Registracija na: www.frontale.de/forumarchitecture

FENSTERBAU FRONTALE, sajam prozora, vrata i fasada
Fotografije: Nürnberg Messe

Vođene ture za arhitekte i projektante
Sreda, 20. mart i četvrtak, 21. mart 2024, od 15:00 do 17:00 Polazak sa NCC Ost

MetallbauTREFF ulazi u sledeći ciklus

Kakve nove proizvode, inovacije i pionirske tehnologije ima metalna industrija da ponudi? Posetioci sajma mogu saznati na specijalnom prikazu MetallbauTREFF, koji je naišao na pozitivan odjek pri svom lansiranju 2022. godine i sada je postao stalna tačka na FENSTERBAU FRONTALE. Uz sedam suizlagača iz metalne industrije, sajamski magazin metall-markt.net će predstaviti sve vrste inovacija i pružiti platformu za umrežavanje i razmenu informacija.

MetallbauTREFF
Utorak, 19. do petka, 22. marta 2024, tokom celog dana
Hala 5, Štand 5-123/124

Specijalna izložba „climate.safe.building“

Teme efikasnosti u odnosu na ugljenik i zaštite od ekstremnih klimatskih uslova sa održivim prozorima, vratima i fasadama igraće vodeću ulogu na specijalnoj izložbi „climate.safe.building“ koju organizuju ift Rosenheim i NürnbergMesse. Na površini od 300 m², izlagači će predstaviti svoja inovativna rešenja za izgradnju, popravku i održavanje prozora, vrata i fasada ove vrste. Primeri funkcionalnih građevinskih elemenata od suizlagača biće korišćeni da pokažu šta u praksi znače gradnja bezbedna od klimatskih uticaja, održivost i otpornost na klimu. Takođe, reciklaža igra centralnu ulogu ovde.

Specijalna izložba „climate.safe.building“
Utorak, 19. do petka, 22. marta 2024, tokom celog dana
Hala 1, Štand 1-515

FENSTERBAU FRONTALE, sajam prozora, vrata i fasada
Fotografije: Nürnberg Messe

NOVO: JobMatch – za one koji traže posao i poslodavce

Na JobMatch štandu, koji je organizovao mehrmacher u saradnji sa NürnbergMesse, usvojen je novi koncept „obrnutog regrutovanja“. Ovaj metod podrazumeva da se vodeći poslodavci u industriji sami oglašavaju sa slobodnim radnim mestima prema stručnjacima. Uživo razgovori omogućavaju aplikantima bliži utisak o kompanijama, nakon čega se mogu direktno prijaviti na licu mesta sa samo nekoliko klikova, bez potrebe za CV-em. Poslodavci takođe dobijaju vrednost ovde: stručne prezentacije na teme kao što su „Optimalno pozicioniranje kao poslodavac“ i „Bolji načini privlačenja i zadržavanja stručnjaka“ upotpunjuju koncept ovog štanda.

JobMatch
Utorak, 19. do petka, 22. marta 2024, tokom celog dana
Hala 7, Štand 7-118

Paviljon za mlade inovatore

Startapi i mlade kompanije predstaviće svoje inovativne proizvode stručnjacima na paviljonu „Young Innovators“ koji finansira Nemačko ministarstvo privrede i zaštite klime (BMWK).

Young Innovators
Utorak, 19. do petka, 22. marta 2024, tokom celog dana
Hala 7, Štand 7-218

FENSTERBAU FRONTALE, sajam prozora, vrata i fasada
Fotografije: Nürnberg Messe

NOVO: Poseban prostor „Fokus na unutrašnja vrata“

U saradnji sa trgovinskim magazinom BM, vodeći proizvođači unutrašnjih vrata predstaviće selekciju svojih prvoklasnih proizvoda i inovativnih dizajna na posebnom području i biće dostupni za lične razgovore.

Poseban prostor „Fokus na unutrašnja vrata“
Utorak, 19. do petka, 22. marta 2024, tokom celog dana
Hala 4, Štand 4-118

Taste of windays: Stručni seminari o inovacijama iz Švajcarske

Bernska visoka škola primenjenih nauka organizuje seriju događaja „Taste of windays“ i ove godine u saradnji sa Švajcarskim udruženjem za prozore i fasade (FFF), Holzforschung Austria i Tehničkim univerzitetom u Beču, koji će pružiti fascinantne uvide u inovacije iz Švajcarske.

Taste of windays
Sreda, 20. mart i četvrtak, 21. mart 2024, 11:00 – 13:00
NCC Ost

FENSTERBAU FRONTALE, sajam prozora, vrata i fasada
Fotografije: Nürnberg Messe

Dodela nagrada na FENSTERBAU FRONTALE

Kao i obično, bogat program podrške na FENSTERBAU FRONTALE upotpuniće dve tradicionalne i veoma cenjene dodele nagrada. Ako mogu pokazati izuzetne rezultate u teorijskom i praktičnom delu svog daljeg usavršavanja za sticanje majstorskih zvanja u staklarskoj industriji, mladi majstori mogu očekivati MeisterAward, koji dodeljuje strukovno udruženje Fachverband Glas Fenster Fassade Baden-Württemberg (GFF).

MeisterAward
Četvrtak, 21. mart 2024, 16:00 – 16:30 FENSTERBAU FRONTALE FORUM, Hala 7A, Štand 7A-121

Zatim, pored glavne nagrade za Proizvođača prozora godine 2024. za najkreativniju i najinovativniju preduzetničku ličnost, biće dodeljene još dve nagrade za izuzetna dostignuća u oblastima razvoja i proizvodnje proizvoda, kao i održivosti i energetske efikasnosti. Ove nagrade dodeljuju TSG GmbH, Marke Tischler Schreiner, Holzmann Medien GmbH & Co. KG sa svojim trgovinskim magazinom GFF, i EURO Baubeschlag-Handel (EBH) AG.

Proizvođač prozora godine 2024
Četvrtak, 21. mart 2024, 16:30 – 18:00 FENSTERBAU FRONTALE FORUM, Hala 7A, Štand 7A-121

#FFconnected: Programski sadržaj na zahtev

Budite u toku sa programskim vrhuncima tokom sajma i pratite nas na Instagramu, Facebooku, LinkedInu i YouTube-u. Pored toga, FENSTERBAU FRONTALE FORUM će biti dostupan na zahtev nakon sajma na nemačkom i engleskom jeziku, kao i ključne govore na forumu A PRACTICAL GUIDE TO DIGITISATION.

Autor teksta:Prevela i prilagodila redakcija časopisa „Prozori+Vrata”