GLASTRONiC donosi novi život polovnim LiSEC mašinama

Pre 5 godina LiSEC je preuzeo mađarsku kompaniju GLASTRONiC sa ciljem da razdvoji poslovanje koje uključuje prodaju polovnih mašina od prodaje novih proizvedenih u Austriji kako bi lako mogli da odgovore na sve veću potražnju.

Johann Stöger i Zoltan Szekernyes, koji su bili deo menadžmenta od 2019. godine preuzeli su upravljanje GLASTRONiC kompanijom u julu 2020. godine. Pokazalo sa kao idealno partnerstvo: gospodin Stöger je zadužen za prodaju i komercijalne aspekte poslovanja, dok je tehnička ekspertiza g. Szekernyes omogućila da se fokusira na proizvodnju i kvalitet.

Prodaja polovnih LiSEC mašina
Prodaja polovnih LiSEC mašina / foto: GLASTRONiC

U intervjuu, g. Stöger priča o istoriji kompanije GLASTRONiC, korporativnim procesima, prodajnim prodajnom tržištu, ciljevima i sl.

LiSEC: Vaše prethodno zaduženje u kompaniji LiSEC kao regionalnog prodajnog predstavnika bila je prodaja mašina. Kako je izgledala tranzicija u kompaniju GLASTRONiC i, samim tim, prodaja polovnih mašina?
Stöger: Proces prodaje polovnih mašina se veoma razlikuje od prodaje novih i to ne samo u smislu potreba kupaca i njihovih zahteva. Dok god uzimamo u obzir proizvodnju određenih prozora, nove mašine su uvek dostupne, dok, u slučaju polovnih mašina, specifičan tip proizvoda zahteva određen tip mašina koja u tom trenutku nije dostupna. Uprkos toj razlici, napredovanje kompanije ide uzlaznom putanjom. U svakom slučaju, atmosfera u kompaniji je uvek pozitivna.

LiSEC: Možete li nam opisati proces kupovine mašine?
Stöger: Ovaj process najčešće započinje interesovanjem kupca za novu mašinu. Standardna praksa jeste da prodavac proveri da li je u opticaju nabavka stare LiSEC mašine koju će zameniti nova. Ukoliko se kupac složi sa tim, prodavac stupa u kontak sa mnom. Tada se obavlja inicijalna provera stanja mašine. Ukoliko je kupac zainteresovan prihvata našu ponudu. Naravno, cena igra glavnu ulogu u ovakvoj transakciji i ona služi za dalje pregovore sa kupcem pri nabavci nove mašine.

Prodaja polovnih LiSEC mašina
Prodaja polovnih LiSEC mašina / foto: GLASTRONiC

LiSEC: Da li GLASTRONiC takođe nabavlja ili traži specifične mašine prema prethodnom interesovanju kupca?
Stöger: Da – naša mreža je velika, tako da smo sigurni da možemo da pronađemo ono što kupac traži. Na primer, pre par meseci veliki kupac je imao hitnu situaciju i trebala mu je mašina za zaptivanje što pre. Tražili smo je u celoj Evropi. Uspeli smo da je pronađemo i dovedemo u odgovarajuće stanje kao i da je dostavimo na lokaciju kupca za samo tri nedelje. Kupac je bio vrlo zadovoljan i imao je operativnu mašinu u svojoj proizvodnji za tako kratko vreme.

Prodaja polovnih LiSEC mašina
Prodaja polovnih LiSEC mašina / foto: GLASTRONiC

LiSEC: Koji su ciljevi u kompaniji GLASTRONiC?
Stöger: Naš glavni cilj jeste da osiguramo zadovoljstvo naših kupaca. Moramo konstantno da unapređujemo naše procese kako bi to postigli. Drugi cilj jeste da razvijemo internacionalnu mrežu i postavimo strategiju za nabavku polovnih mašina.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi prozvodne ponude GLASTRONiC kompanije kontaktirajte g. Stögera: johann.stoeger@lisec.com. Više informacija na glastronic.lisec.com.

 

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com