OVOCONCEPT: Splav kao izložbeni prostor!

21. vek je. Često možete čuti da je u ovo doba visoko školovanih ljudi i napretka tehnologije u svim sferama, sve već izmišljeno. Zato je nepisano pravilo da ako imate dobar proizvod to jeste dobar početak, ali ono što će vas razlikovati od drugih suštinski je dobra ideja i dobra prezentacija tog proizvoda. Kada ste poslednji put za nešto što ste videli pomislili: „Kako je ovo dobra ideja”! Meni se desilo prošlog meseca kada sam u Beogradu sa kolegom otišla na jedan splav na Savskom keju. I, znam. Sada ćete misliti da splav nije originalna ideja, da se ti splavovi mogu svesti pod “jednako sa malim nijansama” i da nema toga što nas u takvom ambijentu može fascinirati. I sve je to tačno osim činjenice da je ovaj splav, na pomenutom mestu, ustvari izložbeni prostor firme “Ovo concept”!

Foto: www.ovoconcept.rs

Bračni par sportista je odlučio da se u svom gradu konačno skrasi, proširi porodicu i započne posao koji je sveobuhvatan i funkcionalan, a opet nudi vrhunski kvalitet i estetsko savršenstvo. Dakle, na splavu, postoji prostor koji liči na kafić, a u stvari sve što možete tu videti, od kamina, nameštaja i vrata, je prezentacija onoga što možete kod njih kupiti.

Jedan od kaminu u izložbenom prostoru

Anja i Miloš Pešić su nas dočekali na vratima i odgovorili na sva pitanja koja smo im postavili. A sve nas je interesovalo. I mnogo toga smo saznali. Zato ćemo ovu priču početi od ideje koja je iznedrila celu ovu našu fascinaciju. A kako je do nje došlo, ispričala nam je Anja Pešić, suvlasnica ove priče.

Foto: www.ovoconcept.rs

“Sve se desilo zaista slučajno. Obzirom da nam je trebao malo veći prostor da bismo izložili sve što bismo hteli, dosta dugo smo tražili prostor po raznim lokacijama u gradu, međutim nikako nismo pronalazili nešto što bi nas oduševilo. I taman kad smo već počeli da se obeshrabrujemo, ideja o splavu se i meni i suprugu javila u istom trenutku. Sedeli smo sa prijateljima u Beton hali i gledajući na drugu stranu obale, palo mi je na pamet da nikad niko nije napravio izložbeni salon na splavu. Postoje restorani, klubovi, kafići, hosteli, kuće, ali ne saloni. Kada smo dosli kući shvatili smo da se oboje pitamo istu stvar, i smatrali smo da sigurno ima razloga za to (visoke dažbine, komplikovane procedure…).

Međutim kada smo počeli da se raspitujemo, shvatili smo da izgleda prosto nikad nikome to nije palo na pamet, te smo počeli sve ozbiljnije da razmišljamo u tom pravcu. Na kraju smo shvatili da je to pravi izbor za nas, jer je drugačije, neobično, zanimljivo a pritom nam daje mogućnost da ceo prostor idealno prilagodimo našim potrebama i da na najbolji način predstavimo naš stil u dizajnu enterijera i nameštaja. Prve reakcije posetilaca i klijenata nam govore da smo bili u pravu, jer su komentari pozitivni i govore u prilog tome da idemo u pravom smeru.

Zid sa ogledalom

Sam splav je u osnovi izložbeni salon, ali lokacija i kvadratura su nam dali mogućnost da napravimo pravi multifunkcionalni prostor, prilagodljiv raznim namenama. Polazna namera je bila da apsolutno sve bude naš dizajn, od idejnog rešenja za izgled prostora, pa do svakog komada nameštaja koji je izložen, ili u upotrebi. Ukupno 384m2, od kojih je 300m2 zatvorenog prostora, na dva nivoa, dozvolilo nam je da jedan deo namenimo za kafić, pre svega kao način da se prolaznici „pozovu“ da uđu na splav, a i kako bi posetioci iz prve ruke mogli da se uvere u funkcionalnost i udobnost nameštaja.

Ponuda neće biti prevelika, već će akcenat biti na kvalitetu – prava italijanska espreso kafa, prirodni sokovi, šejkovi, i ponešto za zdravu užinu. Na gornjem nivou je ceo prostor isključivo izložbeni salon, sa ofisom i privatnom terasom za klijente i saradnike. A obzirom da smatramo da je razmena ideja uvek pozitivna, da se uvek može saznati nešto novo ili preneti znanje nekome, želimo da naš salon bude mesto sastajanja raznih kreativnih ljudi, iz svih sfera dizajna i umetnosti, te se po potrebi (zavisno od veličine događaja koji se organizuje) i gornji i donji nivo mogu koristiti za razne prezentacije, predavanja, promocije ili izložbe.

Pogled sa splava „Ovo concept“

Što se ponude tiče, akcenat stavljamo na nameštaj, našeg dizajna i proizvodnje, kojim želimo klijentima da pružimo mogućnost da se izdvoje od drugih, jer odabirom materijala i kombinacijom boja sve mogu da prilagode sebi, i praktično da naprave nešto unikatno. Zatim tu su rešenja za dizajn enterijera, sistemi kliznih vrata Eclisse i gasni kamini Italkero. U salonu imamo izložen veliki broj modela, što smo smatrali jako bitnim jer je to jedini način da se klijenti uvere u kvalitet i funkcionalnost proizvoda, nešto što kataloška prodaja svakako ne dozvoljava.”, rekla je Anja za naš portal.

I stvarno, slika je jedna komponenta, a osećaj koji dobijete kada vidite kako se klizna vrata uklapaju u prostor, pokret, boje i teksturu ili vas ogreje kamin dok sedite na udobnim foteljama i pipnete materijal od kojeg je napravljena, je sasvim druga priča. Moj apel svima vama je da odete da pogledate o čemu pričam. To što ćete posle, kao i ja, reorganizovati kućni budžet da biste implementirali u svoj stan ili kuću nešto od njihovih proizvoda, posmatrajte kao ulaganje u lepotu i kvalitet. Detalje o proizvodima ćemo prezentovati kasnije…Pošto se zaljubite u prostor i popijete pravi italijanski esspreso.

Piše: Mirjana Makarin Plavšić

„Ovo Concept“, Savski kej bb,
11070 Novi Beograd,
www.ovoconcept.rs