Zaštita i sigurnost uz GEALAN-SENSE®

Zaštita i sigurnost osnovne su ljudske potrebe. Bolje je da ne prepustimo slučaju da se osećate prijatno i zaštićeno u svoja četiri zida. 25. oktobra 2020. Obeležavao se „Dan zaštite od provale“. Jer svake godine na kraju letnjeg perioda saradnja policije i industrije podiže svest o prevenciji provala.

GEALAN-SENSE® senzori za protivprovalnu zaštitu
GEALAN-SENSE® senzori za protivprovalnu zaštitu

Međutim, efikasna zaštita od provale ne mora biti skupa ili složena. Linija proizvoda GEALAN-SENSE® nudi jednostavno i kvalitetno rešenje. Rešenje koje je lako unaprediti i u većini slučajeva obeshrabruje provalnika prije nego što se dogodi stvarna provala.
Bez obzira na pitanje zaštite sopstvena četiri zida senzorom otvaranja ili senzorom loma stakla – sa linijom proizvoda GEALAN-SENSE®, moguća su oba rešenja:

GEALAN-SENSE® window | Senzor otvaranja

Nevidljivi senzor otvaranja prozora GEALAN-SENSE® sastoji se od dva dela: senzora stanja i magneta.

  • Senzor stanja je skriven na armaturi prozorskog krila i otkriva položaj ručke prozora.
  • Magnet je pričvršćen na preklop okvira prozora i koristi se za otkrivanje položaja prozora.

Ovom se kombinacijom aktivira glasni alarm putem integrisanog odašiljača alarma ako se pokuša provala čim se otvori prozor.

Senzor otvaranja ili senzorom loma stakla – s linijom proizvoda GEALAN-SENSE®
Senzor otvaranja ili senzor loma stakla – s linijom proizvoda GEALAN-SENSE®

GEALAN-SENSE® window + | Senzor otvaranje smart

GEALAN-SENSE® window + takođe nudi mogućnost bežične komunikacije sa centrom pametne kuće. To omogućuje kombinaciju s ostalim sigurnosnim komponentama, kao i prikaz statusa prozora putem mobilnih uređaja.

GEALAN-SENSE® glass | Senzor loma stakla

Ako uljezi pokušaju razbiti prozore kako bi provalili u kuću, senzor loma stakla pričvršćen na prozor odmah oglašava zvučni alarm.

Dioda koja emitira svetlost na senzoru može se aktivirati kao preventivna funkcija. Crveno svetlo u intervalima od 60 sekundi signalizira da se prozor nadgleda.

GEALAN-SENSE® glass + | Senzor loma stakla

Baterijski senzor GEALAN-SENSE® glass + opcionalno koristi bežični prenos signala kako bi vas automatski obavestio u slučaju loma stakla.

https://youtu.be/UDhNO9C3AFY

Više informacija pročitajte na LINKU

Gealan

GEALAN d.o.o. Predstavništvo za Srbiju
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Batajnica – Beograd
T. +381 11 375 29 03
E. grujo.ristic@gealan.de
E. marko.andrejevic@gealan.rs
W. www.gealan.de

 

Prethodni tekstKako izabrati kvalitetna ulazna vrata?
Sledeći tekstALUMIL zablistao u Los Anđelesu
GEALAN grupa jedan je od vodećih proizvođača PVC profila za prozore i vrata u Evropi. Kao inovativni proizvođač sistema za PVC profile za prozore i vrata, GEALAN osim toga svojim partnerima nudi brojne usluge. Naša služba za savetovanje arhitekata i građevinsko-tehnička služba pomažu arhitektama i projektantima u svakodnevnom radu. Gealan postavlja temelj za izradu izuzetno lepih, izrazito stabilnih i posebno sigurnih prozora, vrata i modernih kliznih rešenja i njihovo opskrbljivanje vrhunskim vrednostima toplotne izolacije.