Sigurnost kad je važno: Pouzdano izračunavanje konfiguracije prozora sa Caluwinom

Caluwin je besplatni online alat koji omogućava proizvođačima prozora, proizvođačima izolacionog stakla, arhitektama i energetskim konsultantima da lako i precizno odrede Uw vrednost za različite konstrukcije prozora. Caluwin takođe nudi alat za simulaciju izolacionih staklenih jedinica koje su pritisnuto izjednačene. Ovaj sveobuhvatni paket performansi čini alat vrednim pomagačem za proizvođače izolacionog stakla poput Glas Herzog.

Drvo, plastika ili aluminijumski okviri, dvostruko ili trostruko staklo, sa ili bez dihtung lajsni – postoji malo ograničenja kada je reč o individualnom dizajnu prozorskih rešenja. Međutim, ovi faktori imaju odlučujući uticaj na energetsku efikasnost, kondenzaciju i rizik od formiranja plesni.

Caluwin ima jednostavan i intuitivan korisnički interfejs
foto: © Swisspacer

Online alat Caluwin uspostavio se kao pouzdana podrška u nacionalnom i međunarodnom okruženju. Caluwin uključuje izračunavanje UW vrednosti, kondenzaciju i formiranje plesni, kao i procene energetske efikasnosti prozora i omogućava dokumentovanje ušteda energije. Pored toga, proizvođači izolacionih stakala i proizvođači prozora mogu koristiti Caluwin kako bi proverili da li upotreba Swisspacer Air distancera može postići potrebnu izjednačenost pritiska kako bi se izbegla šteta od klimatskih opterećenja – i to se može uraditi individualno za određene izolacione staklene jedinice i za dati granice kao što su klimatske zone i razlike u visini tokom transporta. Proizvođač Glas Herzog GmbH je jedan od vodećih dobavljača izolacionih stakala.

Kompanija sa sedištem u Vagheuslu, Baden-Virtemberg, snabdeva visokokvalitetna rešenja za prozore, vrata i fasade i pretežno se oslanja na Swisspacer distancer.

„Pridajemo veliki značaj visokom kvalitetu, inovacijama, održivosti i zadovoljstvu kupaca“, ističe direktor Andreas Hercog junior.

Da bi ispunili ovaj zahtev, Glas Herzog takođe često koristi Caluwin: „Naše iskustvo sa online alatom je zaista dobro, posebno kada koristimo Swisspacer Air. Možemo veoma lako i precizno simulirati kako Air utiče na velike staklene površine i na različitim visinama. Ovo značajno smanjuje neugodna iznenađenja. A ova sigurnost je važan faktor za zadovoljstvo naših kupaca“, kaže Andreas Hercog junior.

Proizvođač izolacionog stakla ceni jednostavnost korišćenja i brojne funkcije: „Ovde imamo sve informacije koje nam trebaju u jednom alatu kako bismo savetovali naše kupce, pokazali im alternative i dali pouzdane preporuke. Neki su već bili toliko impresionirani da su kreirali svoj vlastiti nalog na Caluwin-u“, kaže Herzog.

Caluwin se takođe pokazao korisnim i van granica zemlje: određuje različite energetske ocene u različitim zemljama, određuje efikasne klase za prozore pasivnih kuća prema smernicama Instituta za pasivne kuće u Darmštatu ako je potrebno i može se koristiti na 17 različitih jezika. U protekle tri godine, 765 pojedinačnih korisnika, uglavnom iz Nemačke, Španije, Italije, Poljske i Francuske, koristilo je Caluwin. Međutim, korisnici iz drugih evropskih zemalja, američkih kontinenata i Azije takođe su pristupali ovom alatu za izračunavanje.

Efekti korišćenja Swisspacer Air-a mogu se pouzdano izračunati pomoću programa Caluwin, posebno za velike izolacione staklene jedinice
foto: © Glas Herzog

Caluwin je dostupan online na www.caluwin.com i kao aplikacija za iOS i Android uređaje u odgovarajućim prodavnicama aplikacija. Caluwin je razvijen od strane Swisspacer-a i realizovan od strane Sommer Informatik GmbH uz tehničku podršku od BAUWERK-Ingenieurbüro für Bauphysik. Caluwin-ovo jezgro za izračunavanje je sertifikovano od strane ift Rosenheim-a.

Novi logo Swisspacer

SWISSPACER Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Contact: Katrin Lückhoff
Sonnenwiesenstraße 15
CH-8280 Kreuzlingen
katrin.lueckhoff@saint-gobain.com
www.swisspacer.com