glasstec VIRTUAL jača poziciju glasstec-a kao vodećeg sajma za globalni sektor stakla

glasstec VIRTUAL od 20. do 22. oktobra uspešno je premostio jaz između sadašnjosti i budućeg glassteca u junu 2021. Svojim konceptom koji uključuje digitalni prenos znanja, nove mogućnosti prezentacije za izlagače kao i dodatne mogućnosti virtuelnog umrežavanja, ubedio je međunarodni sektor stakla.

Messe Dusseldorf je virtuelnim sajmom proširio svoj portfolio usluga i pokazao da može da uspe da udruži industrije širom sveta, ne samo na fizičkim događajima, već i sa digitalnim formatima. To znači da nastavlja sa pozicioniranjem kao odredište br. 1 za poslovne kontakte u globalnoj komunikaciji“, kaže Erhard Vienkamp, glavni izvršni direktor Messe Dusseldorf.

glasstec VIRTUAL 2020
glasstec VIRTUAL 2020

Globalna pandemija glavni je izazov za industriju stakla, a samim tim i za proizvođače mašina i postrojenja u ovom sektoru. Zbog toga je bilo veoma važno što nam je Messe Dusseldorf obezbedio novi format „glasstec VIRTUAL“ kako bismo mogli da predstavimo naš novi proizvodi i u ovo doba. Za razliku od uobičajenog glassteca, ali važan i jasan signal za industriju. Sretni smo što smo iskoristili opsežni konferencijski program i priliku da prikažemo nove događaje i najvažnije događaje putem web sesija i naših kanala, a dobili smo i pozitivne povratne informacije. Ipak, radujemo se ponovnom ličnom susretu u glasstecu u Diseldorfu u junu 2021. godine “, navodi Egbert Venninger, viši potpredsednik poslovne jedinice Glass, Grenzebach Maschinenbau GmbH i predsednik savetodavnog odbora za izlagače glassteca.

Tokom perioda pandemije, ovo rešenje nam je omogućilo da industriji ponudimo dodatnu platformu za intenziviranje i proširivanje međunarodnih kontakata. Sada je fokus u potpunosti na pripremi glasstec-a, koji će se održati ovde u Diseldorfu od 15. do 18. juna 2021. godine„, napominje Birgit Horn, direktor projekta glasstec.

glasstec VIRTUAL je pratilo preko 10 000 stručnjaka iz preko 110 zemalja koji koriste sadržaj ponuđen na ovoj platformi. Procenat međunarodnih posetilaca iznosio je 73% (najviše posećene zemlje su SAD, Italija, Velika Britanija, Indija i Nemačka). Preko 120.000 utisaka na stranicama podvlači strastveno interesovanje zajednice stakla za sadržaj glasstec VIRTUAL-a. U izložbenom salonu, 800 izlagača iz 44 zemlje predstavilo je svoje proizvode, rešenja i aplikacije. Više od 5.000 ljudi učestvovalo je u interaktivnim formatima. Sve web sesije i konferencijski materijal uskoro će biti dostupni na zahtev. Izložbeni saloni izlagača koji su učestvovali biće takođe dostupni posetiocima do glassteca koji je zakazan za jun 2021. godine.

glasstec logo