Drvo-aluminijum stolarija i sloboda dizajniranja prostora

Enterijer Janković je internaionalna kompanija sa 30-godišnjom tradicijom pružanja sveobuhvatnog spektra usluga uređenja enterijera i rešenja za luksuzne stambene i poslovne objekte na domaćem i međunarodnom tržištu. Prepoznavši potrebe klijenata u okviru svoje grupacije osnovana je firma EJ AluStone d.o.o. koja se bavi specijalizovanom proizvodnjom i obradom fasadne stolarije.

Simpozijum magis40

Veliki Arhitekta Hundertwasser u manifestu «La Dictature des fenêtres et le droit de fenêtre» je napisao da kuće nisu napravljene od zidova, već od prozora. «Les uns prétendent que les maisons se composent de murs. Moi, je dis que les maisons se composent de fenêtres».

„Kada sam prvi put video prozor magis40, odmah sam se setio rečenice Hundertwassera. Prvi put posle 30 godina dizajniranja, posmatranja i proučavanja prozora i njihovog izlaganja u izložbenim salonima, nisam video prozor nego zid za crtanje, gde mogu slobodno stvarati bez uobičajenih ograničenja u uređenju prostora koji je uvek bio prisutan.“

Unutrašnjost enterijera
Unutrašnjost enterijera / foto: EJ Alustone

„magis40 nam daje mogućnost demokratskog dizajna vertikalizacijom zida što do sada nije bilo moguće u dizajnu enterijera, zbog ograničavajućeg faktora profila prozora. magis40 je stavio na raspolaganje slobodu dizajniranja kanalisanjem same svetlosti čineći je protagonistom u uređenju prostora. magis40 daje mogućnost dizajneru da se igra sa pojmom ima ili nema i odluči da li će prozor postati protagonista ili biti samo jednostavna pojava. Velika sposobnost materijalizacije i uklapanja proizvoda magis40 i njegove velike tehničke performanse su dobitna i jedinstvena mešavina.“ – Giorgio Massimiliano Marchesi, Art Director.

HS-magis40
HS-magis40

HS-magis40

Jedinstven u svojoj vrsti, HS-magis40 je podizno-klizni model koji upotpunjava minimalističku liniju proizvoda magis40. Kao i njegov imenjak na zaklapanje HS-magis40 Kit Uniform, omogućava realizaciju prozora i vrata sa samo 40 mm vidljivog dela krila i sa skrivenim okvirom u ravni sa zidom.

Tehnički odeljak HS-magis40
Tehnički odeljak HS-magis40

EJ AluStone logo

EJ AluStone d.o.o.
Primorska 88, 21000 Novi Sad
office@alustone.co.rs
www.alustone.co.rs