PRESS GLASS gradi još jednu fabriku

Menadžment kompanije PRESS GLASS SA je doneo odluku o izgradnji još jednog proizvodnog pogona. Objekat sa površinom od 20.000 m2 će biti izgrađen u Kostrzyn-Słubice industrijskoj zoni u opštini Novogard u pokrajini Zapadne Pomeranije (Poljska). Za ovu svrhu, kompanija je 5. decembra 2017 kupila zemljište od 6 hektara.

PRESS GLASS - projekat Isbjerget Kopenhagen, Danska
PRESS GLASS – projekat Isbjerget Kopenhagen, Danska – foto: Mikkel Frost

Ovo će biti dvanaesta po redu proizvodna jedinicia PRESS GLASS grupe. Proizvodnja u ovoj novoj fabrici će početi u drugoj polovini 2018. godine. Ovaj objekat će postepeno popunjavati svoje proizvodne kapacitete. Proizvodnja ovog objekta je namenjena proizvođačima prozora i vrata u Poljskoj i drugim zemljama severne i zapadne evrope.

PRESS GLASS - fabrika, kontrola kvaliteta stakla
PRESS GLASS – fabrika, kontrola kvaliteta stakla

Dok je planiran ovaj projekat, kompanija je uzela u obzir velik broj različitih lokacija. Novograd se pokazao kao najbolje mesto za izgradnju nove fabrike. Odluka je doneta na osnovu geografske pozicije, transportne infrastrukture i tehničke infrastrukture ove zone, a uticalo je i iskustvo u dotadašnjoj saradnji sa lokalnim vlastima i menadžmentom zone.

PRESS GLASS - ICE krakov, Poljska
PRESS GLASS – ICE krakov, Poljska

Osnovna delatnost PRESS GLASS grupe je proizvodnja i obrada stakla za građevinsku industriju. Proizvodi grupe mogu se naći na tržištu većine evropskih zemalja, kao i u Severnoj Americi i Aziji. Glavni kupci su proizvođači prozora i vrata, kompanije koje se bave izradom staklenih fasada i različitih tipova stakla za enterijer. Kompanija takođe proizvodi i stakla namenjena proizvođačima solarnih i fotonaponskih panela, kao i kompanijama koje koriste velike količine jednoslojnog kaljenog stakla.

PRESS GLASS d.o.o. Hrvatska
Ulica dr. Marijana Mlinarića 5, Poduzetnička Zona Jalžabet, 42203 Jalžabet
T. +385 42 62 90 01
E. varazdin@pressglass.com
W. www.pressglass.com

PRESS GLASS SA Poljska
Nowa Wies, ul. Kopalniana 9 42-262 Poczesna
T. +48 34 327 50 69
E. nowawies@pressglass.com