Za visoko kvalitetna aluminijumska vrata

Cilindrične šarke Rollenband AT proizvođača Dr. Hahn predstavljaju sistem šarki koji se mogu prilagoditi svim uobičajenim profilnim sistemima. Prečnik cilindričnog tela od 20 mm zadovoljava visoke dizajnerske standarde investitora i arhitekata kada je u pitanju najdiskretniji mogući izgled šarki na vratima kuća i javnih objekata.

Izuzetan učinak, lako podešavanje i brza montaža

Uprkos svom uzanom izgledu, dve trodelne cilindrične šarke mogu da nose teret do 150 kg. Kada se koriste 3 šarke, moguće je pomerati krila teška do 180 kg – u zavisnosti od verzije profila. Podešavanje je moguće u šest smerova: horizontalno +/- 1,5 mm, vertikalno +/- 3 mm i za pritisak zaptivanja okretanjem ležajne čaure +/- 0,3 mm. Podešavanje se odvija unutar šarki. Šarke zadržavaju svoj oblik čak i u ekstremnim položajima.

Jednodelna osovinica od nerđajućeg čelika garantuje izuzetnu stabilnost. Koncipirana je tako da krilo vrata može da se ukloni bez problema čak i kada je gornja prečka nisko. Ležajno mesto tj. čaura od visokokvalitetnog specijalnog materijala gotovo da se uopšte ne haba čak i kada su u pitanju vrlo teška vrata koja se često otvaraju i zatvaraju, a uz to ne zahteva nikakvo održavanje od strane servisne službe.

Za sve uobičajene sistemske profile i veliki broj površina

Prilagođavanje različitim sistemima je već fabrički predviđeno. Prilikom pripreme šarki za montažu koriste se šabloni za bušenje koji odgovaraju konkretnom sistemu. Oni su kao pribor sadržani u proizvodnom asortimanu. Kako bi mogle da se uklope u sve veći broj različitih varijanti boja profila, cilindrične šarke AT su dostupne u svim bojama RAL sistema, različitim nijansama anodiziranih površina kao i drugim specijalnim bojama.

Cilindrična šarka Rollenband AT
foto: Dr. Hahn

Sada sa online proverom

Kompanija Dr. Hahn je za tehničko osoblje osmislila novu online alatku. Uz njenu pomoć se može vrlo brzo ustanoviti da li je određena šarka prikladna za profile koji se koriste u radionici. Unose se dobavljač sistema, serijska oznaka sistema i eventualno oznake profila okvira i profila krila. Ukoliko su aplikativni inženjeri kompanije Dr. Hahn već ispitali tu kombinaciju, nadležno tehničko osoblje će primiti informacije o tome, a uz to eventualno i broj artikla proizvođača Dr. Hahn. Ako odabrana kombinacija još uvek nije proverena, nadležna služba aplikativne tehnike pokreće odgovarajući upit. Stručnjaci iz Menhengladbaha će vam potom u kratkom roku odgovoriti.

Montažni crtež kao korisna servisna usluga

Iako je za mnoge druge cilindrične šarke propisan kao obavezan, montažni crtež specifičan za određeni sistem nije neophodan kada su u pitanju cilindrične šarke tipa AT. I pored toga preporučujemo da iskoristite mogućnost servisnih usluga tehničke službe proizvođača Dr. Hahn.

Informacije o paleti proizvoda kompanije Dr. Hahn možete pronaći na internet stranici: www.dr-hahn.eu.

Na sva pitanja će vam rado odgovoriti Tibor Bakoš, vaš stručni savetnik u terenskoj službi.

+ 36 205 55 46 32 
www.dr-hahn.eu/sr

Dr. Hahn GmbH & Co.KG
Trompeterallee 162-170 D-41189 D-41189 Mönchengladbach
Phone +49 2166 954-3 E-Mail: sales@dr-hahn.com
www.dr-hahn.eu