LiSEC otvara novi Inženjerski centar

Trećeg novembra 2023. godine, otvoren je novi Inženjerski centar na LiSEC lokaciji u Seitenštetenu. Na prostoru od 2000 m2 i četiri sprata nalazi se oko 140 dodatnih radnih mesta. Nova zgrada je svečano proslavljena zajedno sa svim zaposlenima, gostima iz političkih krugova, Izvršnim odborom i Nadzornim odborom Fondacije, kao i partnerskim firmama u izgradnji.

Novi Inženjerski centar otvoren je trećeg novembra
foto: © LiSEC

Izgradnja

Radovi na izgradnji su počeli u aprilu 2022. godine, uz mnoge regionalne partnere koji su doprineli projektu.

„Proširenje radnih prostora u Seitenstettenu bilo je apsolutno neophodno nakon spajanja lokacija Hausmening i Seitenstetten“, kaže CFO kompanije LiSEC, Oliver Pichler.

Novi Inženjerski centar
foto: © LiSEC

Ukupno je investirano više od 7 miliona evra u ovaj građevinski projekat. Trendovi u svetu rada, poput prostora za saradnju ili deljenih radnih stolova, ugrađeni su u dizajn. Projekt menadžer i šef industrijskog inženjeringa / menadžmenta objekta, Friedrich Schrenk, oduševljen je:

„Uspešno smo implementirali Inženjerski centar uprkos brzom početku izgradnje i mnogim promenama. Ponosni smo na rezultat i uzbuđeni smo zbog rasta na lokaciji Seitenstetten. Optimistični smo u vezi budućnosti.“

Na proslavi su učestvovali brojni zaposleni, gosti iz politike, članovi upravnog i nadzornog odbora fondacije, kao i partnerske firme za izgradnju
foto: © LiSEC

Novo radno okruženje

Zgrada kancelarije sa integrisanim laboratorijskim prostorom pruža novo radno okruženje sa različitim konceptima prostora. Zaposleni mogu birati između mirnih i komunikativnih područja, u zavisnosti od svojih potreba. Stand-up prostori i „LiSPoint“ pozivaju zaposlene da dele ideje i deluju kao centri komunikacije. Zadaci se mogu rutinski obavljati na radnim stolovima sa podesivom visinom. Fokusne kutije pružaju prostor za rešavanje složenih zadataka u izolaciji. Prostori za ćaskanje, prostorije za sastanke, prostori za kreativni rad i kuhinje upotpunjuju koncept prostora.

„Želimo pružiti našim zaposlenima moderno, orijentisano ka budućnosti i privlačno radno okruženje. Naš uspeh je moguć samo zahvaljujući našim zaposlenima. Zato moramo usmeriti pažnju na odgovarajuće radno okruženje. To smo postigli izgradnjom novog Inženjerskog centra“, kaže Oliver Pihler.

Izvršni direktor Gottfrih Brunbauer dodaje:

„Seitenstetten je dugi niz godina glavna lokacija LiSEC Grupe i ostaće takva i u budućnosti. Stoga ćemo nastaviti investirati u ovu lokaciju. U narednim godinama sledi dalji koraci modernizacije, kako u kancelarijskoj infrastrukturi, tako i u proizvodnji.“

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstSubvencija za zamenu stolarije je na snazi!
Sledeći tekstAlumil sistemi u izazovnim projektima – Kantina Culinaris
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.