LiSEC je uveo revoluciju u jedinicu za obradu IZO stakla uz pomoć novog logističkog rešenja

LiSEC, pionir u razvoju i proizvodnji opreme i mašina za obradu ravnog stakla, doneo je revoluciju logistike za obradu IZO stakla zahvaljujući sofisticiranim sistemom. Ovo logističko rešenje, koje se sastoji iz postrojenja za podizanje krana (UTS-B) i mobilne bafer jedinice (MEB-B) poboljšava kvalitet, štedi vreme, resurse i novac.

Automatski pogon sa kranom (UTS-B) koji je postavljen na dnu LiSEC mašine za varenje, je posebno pogodan za raspoređivanje sveže zavarenih IZO staklenih jedinica sa fiksiranim ili fleksibilnim termoplastičnim sistemima, a posebnu prednost imaju staklene jedinice sa termoplastičnim distancerima. Staklene jedinice se sprovode u pravcu linije za proizvodnju i rotiraju se iz horizontalnog u vertikalan položaj pre sortiranja u mobilni bafer sistem (MEB-B). Mobilna bafer jedinica služi za ručni ili automatski istovar, sušenje i transport IZO staklenih jedinica. Tako da, dalje sortiranje nije fiše potrebno.

LiSEC obradni centar IZO staklenih jedinica koji se sastoji od automatskog krana (UTS-B) i mobilne bafer jedinice (MEB-B)
LiSEC obradni centar

Poboljšan tok proizvodnje u garancija kvaliteta

Tok proizvodnje je znatno poboljšan zbog automatskog izlaganja i sortiranja. IZO staklene jedinice se preuzimaju sa usisne ploče bez kompresovanja. Pomoćni držači koje se nalaze na dnu i na ivicama sprečavaju klizanje staklenih jedinica.

Konstantan tok kvaliteta proizvoda

Fiksiranje staklenih jedinica na transportni raf MEB-B obavlja bez kompresije zbog podesivih distancera. Ova opcija osigurava visok standard IZO staklenih jedinica – posebno onih sa termoplastičnim distancerima.

Maji troškovi transporta

Transport IZO stakla u vertikalnom položaju štedi prostor i mogućnost ručnog izlaganja osigurava fleksibilnost upotrebe. MEB-B je uvek optimalno popunjen zahvaljujući fleksibilnim distancerima. Broj odeljaka zavisi od debljine staklenih jedinica. Utovar i pakovanje je lako i brzo. Mobilna bafer jedinica je optimizovana za kamionski transport i štedi novac. Jedan kamion može da preveze do 18 punih ili 36 praznih MEB-B jedinica.

Mobilna bafer jedinica sa ručnim ili automatskim ulaganjem, sušenjem i transportom IZO staklenih jedinica
LiSEC – MEB-B mobilna bafer jedinica

Sušenje, bez dodatnog koraka sortiranja, direktno na lokaciji

Bafer jedinice su specijalno dizajnirane da dozvole sušenje termoplastičnim distancerima direktno na njima. Ova mogućnost štedi prostor, vreme i novac.

Sistem za praćenje

Individualni transportni rafovi mogu da budu kodirani zasebno, prema svakoj pojedinačnoj mušteriji. LiSEC novi sistem „Delivery Tracking“ pojednostavljuje logističku podršku, transparentan je i štedi vreme logističkih procesa.

Individualni, modelarni dizajn

Celokupni modelarni sistem može biti potpuno prilagođen zahtevima klijenta, njihovom prostoru i kompatibilan je skoro svim ostalim LiSEC linijama za proizvodnju i obradu stakla.

O LiSEC-u

LiSEC sa sedištem u Hausmening/Amstetten je globalno aktivna grupa, koja u ponudi ima inovativna i individualna rešenja u sektoru obrade stakla već više od 50 godina. LiSEC servisni portfolio sadrži mašine, automatizovana rešenja i servis. U 2016. godini grupa je, sa svojih otp. 1,300 zaposlenih i preko 20 lokacija, generisala je oko 230 miliona eura, sa izvoznim iznosom od preko 90%. LiSEC razvija i proizvodi mašine i alate za sečenje stakla, kao i mašine za obradu izolacijskog i laminiranog stakla i kaljenje. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja standarde u okvire kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com