Fensterbau Frontale 2024: Klaes organizuje poslovanje

„Mi organizujemo poslovanje“ je centralni moto Klaes-a i takođe je moto za nastup na sajmu FENSTERBAU FRONTALE 2024. Lider tržišta iz Bad Neuenahr-Ahrweilera predstavlja inovativna IT rešenja za inteligentnu digitalizaciju, tako da korisnici Klaes softvera imaju trajne koristi zbog transparentnih i kratkih radnih tokova.

„Svetski vodeći sajam u Nürnbergu je važan kamen temeljac za našu vodeću poziciju na tržištu, zbog čega smo veoma srećni što se ponovo održava kao i obično“, ocenjuje Miriam Berzen (Klaes management) uticaj sajamskog nastupa na uspeh njene globalne kompanije i dodaje:

„Poslednje godine su bile veoma uspešne, ali ovaj sajam je neprikosnoven u pokretanju novih nacionalnih i internacionalnih poslovnih odnosa, kao i održavanju kontakta sa klijentima i partnerima.“

Fokus na „kompanijama“ obuhvata sve procese u lancu vrednosti. „Konzistentna digitalizacija je upravo naša tema“, kaže Lars Klaes (Klaes management) o trenutnim zahtevima tržišta.

„Zato intenzivno razvijamo svoja rešenja u svim oblastima kako bismo dodatno povećali efikasnost naših klijenata. Proizvodnja u sopstvenim prostorima i nabavka trebaju da se obavljaju optimalno – bez obzira na veličinu“,  Lars opisuje svoju strategiju razvoja.

Sajamske premijere na FENSTERBAU FRONTALE 2024 uključuju novi Klaes e-prod, prvu fazu razvoja novog Klaes materijalnog knjigovodstva, ALU plus sa e-kontrolom mašine, standardizovano CRM rešenje i povezivanja sa konfiguratorima Growe/Roltex i Pirnar.

• Klaes e-prod horizon

Nova razvojna faza kombinuje izuzetno raznolike primene u proizvodnji i logistici sa novom slobodom za individualna podešavanja. Osnova je inovativna IT tehnologija za sveobuhvatna rešenja na webu, mobilnim uređajima i desktopu. Prvi pilot projekti već su u toku, i pored novog izgleda, klijenti su impresionirani kako lako mogu sprovoditi promene na radnim stanicama koristeći integrisane alate.

video table sa statističkim podacima u nekom prostoru
Klaes e prod horizon: Novi razvoj je već uspešan

• Klaes upravljanje materijalom

Prvi faza razvoja potpuno novog materijalnog knjigovodstva biće predstavljena u Nürnbergu. Centralni cilj bio je optimalno integrisati vrlo dinamične zahteve rasporeda industrije u celokupni Klaes-ov radni tok. To takođe znači da je obezbeđena automatizovana neophodna razmena informacija sa svim sektorima kompanije koji su uključeni. Zbog toga je ovo rešenje zasnovano na novoj Klaes platformi koja je efikasna osnova za sve buduće razvoje.

• Alu plus

Ovo rešenje je namenjeno proizvođačima aluminijumskih prozora koji žele sprovesti ceo svoj radni tok u jednom softveru – zajedno sa ostalim vrstama materijala. Klaes premium, professional i vario rešenja za prozore sada su dostupna sa novom osnovom za povezivanje sa mašinama. To znači da su optimalno ispunjeni ne samo posebni tehnički i organizacioni zahtevi ovog tipa materijala, već i oni za automatizaciju proizvodnje.

CRM rešenje

Visoko integrisano rešenje omogućava efikasno upravljanje prodajom sa jednostavnim i brzim startom. Unapred definisana bidirekcionalna razmena podataka omogućava standardizovan, industrijski specifičan način rada „out of the box“ i time izbegava uobičajeno obimno prilagođavanje u takvim projektima. Međutim, dalje individualno proširenje i dalje je moguće.

• Konfiguratori

Growe/Roltex je najnovija web konekcija u sektoru roletni – to znači da podaci od šest različitih dobavljača sada mogu direktno biti ubačeni u snimanje pozicija. Do sada su postojala četiri punjenja za vrata. Povezanost sa Pirnar ima posebnu osobinu da se kompletni paneli za vrata mogu konfigurisati i ubaciti putem „drag and drop“.

Klaes rešenja su namenjena tome da poslovne procese učine što jednostavnijim. To se posebno odnosi na postojeća rešenja, koja se stoga dosledno dalje razvijaju. Kako bi se osiguralo da ih klijenti kontinuirano prihvataju, dugoročna ažuriranost svih rešenja je centralni cilj Klaes-a.

Planiranje montaže kombinuje planiranje montaže sa narudžbinama efikasno i intuitivno. Zahvaljujući jednostavnom sistemu unosa, narudžbine i resursi se sistematski planiraju i pružaju važne informacije za svakodnevno poslovanje brzo i pouzdano;

Upravljanje vremenom obuhvata sve potrebe za evidentiranjem vremena. Od „dolaska-odlaska“ do vremena vezanog za narudžbinu. Inovativno web rešenje može zabeležiti mobilne i stacionarne podatke putem pametnog telefona, tableta, računara, skenera i terminala, s praktičnim evaluacijama poput „toplotne mape“ ili timskih kalendarima vezanim za odmore;

Klaes 3D je prvobitno bio „samo“ za fasade i zimske bašte – sada se takođe koristi za efikasno projektovanje, računanje i proizvodnju slobodno stojećih sistema pergole, krovnih terasa, nadstrešnica, potkrovlja i sistema staklenih kliznih vrata. Povezana aplikacija proširene stvarnosti obezbeđuje „živopisne“ prezentacije uživo putem tableta ili pametnih telefona;

Web poslovanje i praćenje omogućavaju „bezbrižnu“ komunikaciju između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Vaš tim može sigurno pristupiti svim podacima o klijentima, računima i sopstvenim zadacima 24/7 putem weba, a klijenti mogu pratiti napredak svojih narudžbina u realnom vremenu. Ovo uzima puno pritiska sa klasičnih „informacionih šaltera“ kompanije i obezbeđuje trenutnu korisničku podršku, što postaje sve važnije u digitalnom dobu;

Klaes webshop (za krajnje korisnike) i webtrade (za trgovce) su jednostavna „web veza“ između lokalnog Klaes softvera i zainteresovanih strana ili klijenata. Da bi se optimalno podržala potrebna dinamika u održavanju podataka, priprema i dostupnost podataka u lokalnom Klaes rešenju značajno su pojednostavljene.

webtrade dashboard
Klaes webtrade dashboard: Pregled zahvaljujući upravljačkoj tabli sa statistikom i informacijama o projektu

Klaes takođe ima odgovarajuće „okruženje“ za Klaes industrijska rešenja: klasični terminal serveri, specijalni serveri visokih performansi, Cloud usluge za rezervne kopije podataka, kao „zamena za lim“ za velike i male kompanije – ili čak za telefonske usluge. I naravno, sigurnosna rešenja od skenera za viruse i upravljanih firewalla do WLAN pristupnih sistema kako bi se mogli zadovoljiti zahtevi GDPR-a. Govoreći o GDPR-u: Klaes DMS ne samo da efikasno arhivira dokumente i datoteke, već i digitalno organizuje radne tokove za upotrebu. Naravno, tesno povezano sa Klaes industrijskim rešenjima. Dobijte ličnog Klaes savetnika u Hali 1 na Štandu 348.

Novi logo Klaesa

Klaes GmbH & Co. KG
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler
Marko Šaletić
+381 63 654 511
msaletic@klaes.com
www.klaes.com

Prethodni tekstKlimatski.bezbedna.gradnja – Potreba za održivim građevinskim proizvodima otpornim na klimu
Sledeći tekstREHAU predstavlja novi klizni sistem: SLINOVA, klizni sistem uskih linija za vrhunski panoramski pogled