Svetla grada na vašim prozorima

Kada bi zavese govorile umesto Vas, šta mislite šta bi imale sve da kažu?! One to upravo i rade! Svojim stilom, izgledom i načinom ukrašavanja prozora, bezmalo opisuju atmosferu vašeg prostora. Jedna ukrajinska kompanija po imenu HoleRoll podelila je svetu zabavan koncept zavesa sa motivima gradskih predela. Siluete poznatih solitera postaju očigledne na vašim prozorskim oknima.

Moderne roletne mogu prevazići svoju praktičnost i biti dvostruko spektakularne kreirajući panele koji k ada su spušteni stvaraju iluziju svetlećih nebodera noću.

Koncept zavesa
Slika 2 – Koncept zavesa

Koncept zavesa

Da bi se proizveo ovaj spektakularni triptih, HoleRoll tretira panele kao da su komad papira. Jedinstvene zavese imaju sitne otvore koji omogućavaju prodor sunčevih zraka u sobu pa prostor izgleda kao negativ na fotografiji. Međutim, prostor podiže novi dizajn koji imitira oblike pejzaža u mraku. Za nekoga ko živi van grada, ovaj moderni dekor donosi urbani dodir unutar zatvorenog prostora – bez izduvnih gasova i buke.

Neboderi na vašim zavesama
Slika 3 – Neboderi na vašim zavesama

Crne zavese

Crne zavese nisu više prepoznatljivi znak tinejdžerskih soba, već se vraćaju u velikom stilu! Svrha tamnih zavesa je daleko proširena od vremena kada sui male jednu jedinu funkiciju – a to je bilo da zaštite privatnost stanara. Većina komercijalnih zavesa su čvrsto utkane, mogu da blokiraju 99 odsto svetlosti i UV zraka. Takođe, čine Vam uslugu štedeći energiju tokom zime, odnosno, nema gubitka toplote.

Noćne zavese
Slika 4 – Noćne zavese

U današnje vreme vrlo je popularna upotreba elemanata prostora kao dekoracija. Minijatura umetnosti u svakodnevnom životu koja ga ulepšava i čini manje monotonim.

Ne morate otići negde da bi ste napunili baterije, popravili raspoloženje i sl., dovoljno je da poradite na svom prostoru i vašem okruženju, sa sitnim izmenama i detaljima baš poput zavesa koje pričaju za Vas!