Reč urednika: Tim “zaražen” entuzijazmom

Redizajn časopisa, osetno povećanje strana i nekoliko novih rubrika

Poštovani,

Ispred vas je izdanje na koje smo, čini mi se, ponosni kao nikada do sada i rezultat je predanog rada cele redakcije časopisa “Prozori&Vrata”. Ja, kao urednik izdanja, dugo sam se opirao dizajnerskim trendovima kada se radi o pripremi časopisa. Smatrao sam da dizajn strana jednog stručnog časopisa treba da bude u nekim “dozvoljenim okvirima”, a onda sam shvatio da se sve u svetu menja i da redizajn nije promena fonta ili povećanje fotografija. Već promena iz korena. U smislu redizajna. Dalje, ovim redizajnom stručni tekstovi, po kojima smo specifični, su sada dobili još više prostora, a uveli smo i mnoštvo novih rubrika jer smo ispitivali tržište i potrebe kako stručne javnosti, tako i krajnjih korisnika. Tako od ovog broja možete u svakom izdanju čitati “Reč stručnjaka”, rubriku u kojoj na vaša postavljena pitanja odgovaraju stručnjaci iz određenih oblasti.

Časopis PROZORI&VRATA broj 23, februar 2018
Časopis PROZORI&VRATA broj 23, februar 2018

Na našoj internet stranici nalazi se Anketa, a rezultate iste prosleđujemo upravo stručnim licima koji komentarišu rezultate, pa je tako nastala još jedna rubrika. Obzirom da je većina čitaoca našeg časopisa muška populacija, odlučili smo da ih obradujemo top gedžetima i svetskim novitetima i nazvali smo ove strane “Man’s world”, a tu je i Promo rubrika koja prati događaje i aktivnosti naših i top svetskih kompanija iz oblasti građevinarstva.

Još nešto. Primetićete da je ovo izdanje dosta obimnije. U redizajn izdanja smo uključili i povećanje broja stranica, pa će tako ovaj broj imati 132 strane (čak 20 više od prethodnog broja). I mi smo se priključili trendu društveno odgovornih kompanija koje brinu o životnoj sredini, pa je za povećanje strana “zaslužan” eko papir koji će od sada krasiti časopis “Prozori&Vrata”.

Časopis PROZORI&VRATA broj 23, februar 2018
Časopis PROZORI&VRATA broj 23, februar 2018

U ovom broju možete čitati izveštaj sa Budme, najveće i najvažnije građevinske manifestacije u Istočnoj i Centralnoj Evropi. Za mene lično, to je bila fantastično iskustvo jer sam video koliko su Poljaci uspeli, za kratko vreme, da stanu rame uz rame sa mnogo poznatijim Evropskim brendovima. Ispred nas je još nekoliko manifestacija na koje smo, takođe, pozvani. Početkom marta idemo na Tuyap u Istanbulu gde i ove godine imamo svoj izložbeni prostor. Nakon toga se “selimo” u Zagreb, gde ćemo biti Medijski sponzor konferencije “Dan prozora” i organizaciji IFT Rosenheima koja svake godine okupi preko 200 stručnjaka iz ove oblasti. U drugoj polovini marta ćemo izveštavati sa Fensterbau Frontale-a iz Nirnberga i preneti vam aktuelne svetske trendove.

No, da se vratim na redizajn ovog izdanja. Ključ uspeha je tim. Dobar tim. Zato tvrdim da su moje kolege zaslužne za izdanje koje je ispred vas više ili barem jednako koliko i ja. Ustvari, timska igra je pobedila. Mi smo sazreli za velika dela i znam jer sam stalno u dosluhu sa klijentima i saradnicima, da postavljamo standard u kategoriji građevinskih časopisa u regionu. Ovo ćete retko čuti od mene. Skromnost koja me generalno odlikuje, možda i nije vrlina – ne znam… ali znam da se svakog jutra budim sa idejom da budem još bolji u svom poslu, kako ja tako i moje kolege.

Časopis PROZORI&VRATA broj 23, februar 2018
Listajte časopis ONLINE, klikom na sliku

Konstantno podizanje kvaliteta samog izdanja ne bi bilo moguće bez podrške naših klijenata koji nam veruju već dugi niz godina i zajedno sa nama istrajavaju u borbi i zajedničkom cilju da edukujemo širu javnost. Samo tako možemo napred, zajedničkim snagama, ili opet kao tim, uraditi sve što je u našoj moći da od Srbije stvorimo još bolje mesto za život. Svako u svom segmentu.

LINK ka novom izdanju časopisa PROZORI&VRATA

Vidimo se na Sajmu građevinarstva u Beogradu. Na našem izložbenom prostoru.
Šesti put.
Čitamo se i dalje…

Predrag Rađen potpis

S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja