Predstavljamo MITOL-ove VISION LINE lepkove

U eri u kojoj su održivost i efikasnost najvažniji, MITOL-ovo uvođenje lepkova VISION LINE postavlja novi standard u industriji proizvodnje vrata od panela. Ovaj inovativni asortiman je dizajniran da zadovolji dvostruke zahteve vrhunskog kvaliteta proizvoda i brige o životnoj sredini, nudeći proizvođačima jedinstvenu priliku da unaprede svoje proizvodne mogućnosti, istovremeno pozitivno doprinoseći globalnim naporima za održivost.

Lepak u proizvodnji vrata od panela

Lepkovi za panele su osnovne komponente u izgradnji otpornih i prilagodljivih konstrukcija, što se naročito ističe u proizvodnji aluminijumskih ulaznih vrata. Ova ulazna vrata, koja sadrže panel – složeni kompozit – uključuju obojene aluminijumske ploče i izolaciono jezgro sastavljeno od materijala poput EPS-a, XPS-a ili PU pene. Efikasnost i izdržljivost ovih panela značajno zavise od lepka koji se koristi u njihovoj montaži.

Lepak ima ključnu ulogu u vezivanju slojeva panela, uspostavljajući čvrstu vezu između aluminijumskih ploča i izolacionog materijala. Osim toga, olakšava proces ojačavanja, omogućavajući besprekorno integrisanje u kompaktnu celinu vrata, čime se poboljšavaju kako funkcionalnost, tako i estetski izgled. A šta je sa održivošću krajnjeg proizvoda?

Dizajn spoljasnjih vrata
foto: Antikus

MITOL-ova linija lepkova VISION nudi izbor sledećih karakteristika:

 1. Lepkovi sa najmanje 20% sirovina na bazi biomase.
 2. Lepkovi na bazi topivog vrućeg lepka – sa najmanje 20% nižom radnom temperaturom.
 3. Lepkovi sa niskom emisijom.
 4. Lepkovi koji ne ometaju mogućnost recikliranja krajnjeg proizvoda.

Otkrivanje MITOL-ove vizije za održivost i efikasnost

Nikola Kustudić, direktor kompanije ANTIKUS, ističe ključne prednosti VISION LINE za proizvođače:

„VISION LINE predstavlja značajan korak napred za industriju, nudeći lepkove koji su sastavljeni od najmanje 20% sirovina na bazi biomase i formulacije koje funkcionišu pri značajno nižim temperaturama, što smanjuje potrošnju energije. Sa opcijama dizajniranim za nisku emisiju i bez ometanja mogućnosti recikliranja krajnjih proizvoda, VISION LINE je namenjena proizvođačima koji prioritet daju ekološkoj odgovornosti uz kvalitet i sigurnost proizvoda.“

Prednost MITOPUR VISION LINE u proizvodnji vrata

MITOPUR lepkovi su jednokomponentni ili dvokomponentni poliuretanski lepkovi, koji će biti deo VISION LINE proizvoda. Koriste se za lepljenje svih vrsta ploča na različite izolacione materijale u višenamenskim sendvič panelima za proizvodnju vrata.

Karakteristike lepkova za sendvič panele MITOPUR

 • Deo portfolija VISION LINE sa biobaziranim sirovinama u rasponu od 20% do čak 67%.
 • Omogućava lepljenje svih vrsta ploča na različite izolacione materijale.
 • Za visoko proizvodno automatizovano serijsko lepljenje i nisko serijsko manuelno lepljenje.
 • Lepkovi koji brzo očvršćavaju su dostupni za mašinsko mešanje i nanošenje lepka.
 • Lepkovi za normalno očvršćavanje različitog viskoziteta i vremena upotrebe su dostupni za manuelno nanošenje valjkom ili nazubljenom gletericom.
 • Razna rešenja za lepljenje malih i velikih dimenzija panela.
 • Lepak koji usporava plamen za proizvodnju vatrootpornih panela.
Sendvič paneli
foto: Antikus

MITOPUR A1 karakteristike performansi

 • 38% sirovina je na biološkoj bazi.
 • Pogodno za upotrebu u kontaktu sa hranom na povišenim i normalnim temperaturama u skladu sa propisima EU 10/2011.
 • Lepak niskog viskoziteta, bez abrazivnog punila, posebno pogodan za nanošenje sa uređajima za mešanje i doziranje.
 • Podesivi vek trajanja adhezivnog svojstva od 3 minuta do 100 minuta.
 • Temperaturna otpornost spojeva od -40°C do +80°C (kratko do +160°C).

MITOPUR A1 je dvokomponentni poliuretanski lepak dostupan u različitim verzijama, u zavisnosti od veka upotrebe i otvorenog vremena primene koje je najprikladnije za vaš proizvod. Njegove karakteristike visokih performansi čine ga odličnim izborom za izradu svih panelnih vrata gde se lepak koristi: vrata od svih vrsta sendvič panela, vrata za rashladne uređaje, zidovi i vrata u čistim sobama (Cleanroom), rashladnim prostorijama vozila, pokretnim kontejnerima itd. Kvalitetni lepak sa biobaziranim sirovinama takođe pomaže proizvođaču da smanji emisije. Za MITOPUR sisteme lepljenja panela, tehničko-prodajna služba kompanije Antikus vam stoji na raspolaganju.

Mitol logo

Antikus logo

ANTIKUS d.o.o.
Partizanska BB
22314 Krnjesevci, Srbija
T. + 381 22 2391374
office@antikus.rs
www.antikus.rs