Pergola sa motorizovanim lamelama

Sistem pergola je optimalan za srednje velike pergole i transformiše otvoren prostor u udobno mesto za život. Njegove posebno dizajnirane rotirajuće lamele omogućavaju prilagodljivu zaštitu od sunca, regulisano osvetljenje, kontroliranu prirodnu ventilaciju i potpunu zaštitu od vremenskih nepogoda.

Prednosti

  • Veoma efektivna zaštita od sunca kao i kontrolisani životni uslovi
  • Prave linije i ravne površine daju minimalistički dizajn, gde su tačke pričvršćivanja jedva vidljive, a samim tim je estetika na visokom nivou
  • Iako je konstrukcija velikih dimenzija, čvrstoća je na zavidnom nivou bez problema odoleva jakim udarima vetra (3,0 m visine, 4,0 m širine i 5,0 m projekcije, tj. 20 m2)
  • Vodopropusnost i sistem drenaže
  • Veoma jednostavna ugradnja zbog modularnog dizajna, a ispravnost je zagarantovana
  • Bešuman rad i izdržljiv sistem rotacije

Motorizovane lamele pružaju izvanrednu funkcionalnost u različitim aplikacijama. Njihova primena je izuzetno raznovrsna, omogućavajući podesivu zaštitu od sunca u luksuznim rezidencijama, hotelima, krovnim baštama, poslovnim prostorima, restoranima i drugim mestima za ručavanje. Modeli kao što je „Itaka“ nude jednostavno modularno sastavljanje, olakšavajući montažu i ugradnju.

Osim toga, ovi sistem motorizovanih lamela pružaju efikasnu zaštitu od kiše zahvaljujući posebnom sistemu drenaže koji se sastoji od vodootpornog zatvarača i usmerava kišnicu do dna stubova.

Tehnički aspekti ovih sistema takođe su impresivni, sa stubovima dimenzija 120 x 120 mm i lamelicama širine 190 mm, opremljenim posebnom brtvom. Maksimalne dimenzije sistema omogućavaju visinu od 3,0 metra, širinu od 4,0 metra i dužinu od 5,0 metara. Mehanizam je prikriven, pružajući estetski privlačan izgled, a integrisana linearna traka na lamelama omogućava osvetljenje, čak i skriveno.

Različite opcije kliznog sistema, uključujući četvorostruku i peterostruku šinu, pružaju dodatnu prilagodljivost. Ovi motorizovani sistemi takođe se mogu automatizovati za još veću praktičnost.

S obzirom na karakteristike, ovi motorizovani sistemi su izuzetno otporni na morsku so, zahvaljujući prethodnoj anodizaciji površina. Omogućavajući podesivu zaštitu od sunca sa nagibom od 0 do 135 stepeni, pružaju celodnevnu zaštitu u svim dostupnim tipologijama, uključujući samostojeće, modele montirane na zid i one ugrađene u postojeće konstrukcije bez stubova.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs