Reč urednika: Proćiće i ovo stanje…

Poštovani,
Ova godina će svima nama ostati u sećanju kao „vreme Korone”, a verujem da ćemo za nekoliko godina imati jasnu sliku, tj.odgovore na sva pitanja koja nas sada intrigiraju. Svima je sada jasno da ćemo morati prilagoditi naš život, ali i poslovanje novonastaloj situaciji. To uopšte nije ohrabrujuće, ali zar nismo mi pregurali razne krize u našem životu. Ratove, bombardovanja, svetsku ekonomsku krizu… Tako ćemo izaći još jači i iz ovog „CoronaTime-a”.

Mislim da će u narednom periodu prilagođavanje ili adaptacija biti ključni za nastavak poslovanja svakog privrednog subjekta u zemlji. Neki sektori su pogođeni više i bukvalno su na veštačkom disanju, neki i dalje rade nesmetano, a retki su oni kojima je ova situacija pogodovala, mada ima i takvih.

Kompletan Sektor građevinarstva radi potpuno isto kao pre Korone, a neki čak postižu i bolje rezultate. Tako i proizvodnja stolarija i fasada, koja je naslonjena na Građevinsku industriju ostvaruje odlične rezultate i to je ono što nas raduje. Sve krize su počinjale i završavale se sa padom ili rastom Građevinske industrije, a u ovom slučaju za sada imamo stabilnu situaciju, barem kod nas u Srbiji.

Redakcija časopisa „PROZORI&VRATA” je sa puno entuzijazma spremala izdanje koje je ispred vas. Naši klijenti i saradnici su prepoznali uloženi trud i specifičnost naših odnosa i kao do sada podržali naš rad. U razgovoru sa velikom većinom saznao sam da su im kraj marta i skoro ceo april bili kritični, ali su u maju i junu nadoknadili, neki čak i premašili, propušteno. Optimizam je nešto što i dalje ne napušta većinu njih, a i zašto bi? Moramo pobediti, kao što smo do sada sve pobedili.

Specijalizovani građevinski časopis PROZORI&VRATA broj 33, avgust 2020.
Specijalizovani građevinski časopis PROZORI&VRATA broj 33, avgust 2020.

NOVO izdanje časopisa PROZORI&VRATA broj 33, avgust 2020
listajte klikom na LINK

Na našem portalu www.prozorivrata.com pitali smo naše posetioce „Da li znaju kojeg su im brenda prozori”? Raduje rezultat da čak 65% anketiranih zna brend svojih prozora. Većina naših klijenata se složila da bi rezultat bio drugačiji da smo isto pitanje postavili pre deset godina, ali da u ovom slučaju naš časopis i portal imaju svoje zasluge. Edukacija je od samog starta bila naša primarna misija i cilj i od zacrtanog ne odustajemo. Naravno velike zasluge imaju i naši klijenti koji su prepoznali značaj i uticaj marketinga na svest potencijalnih kupaca, pa danas imamo jednu ohrabrujuću situaciju gde dobar deo kupaca bira kvalitet bez kompromisa.

Jako nam je žao što se ove godine nismo družili na Sajmu građevinarstva u Beogradu. Verujemo da će se situacija normalizovati u narednom periodu i da ćemo svi imati odlične rezultate u ovoj godini, uprkos virusu koji je svima nama promenio svakodnevicu. Mi nastavljamo maksimalno posvećeni i puni pozitivne energije jer drugačije i ne znamo.

Čitamo se i dalje…
S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

Predrag Rađen potpis