GLASTRONiC je proslavio svoju prvu godišnjicu uz otvaranje nove proizvodne hale

U četvrtak 7. septembra, GLASTRONiC, pripadna jedinica LiSEC grupe, proslavila je svoju prvu godišnjicu i u isto vreme, otvorila novi proizvodnu halu od 1,165m2. Sa oko 100 klijenata, dobavljača i zaposlenih LiSEC grupe ovaj događaj se održao u gradu Oroslanu, Mađarska.

Proslavljena je i prva godšnjica poslovanja i otvaranje nove proizvodne hale

Od pre, otpilike, godinu dana LiSEC je kupio kompaniju GLASTRONIC koja je poslovala u okviru Jüllich Grupe, kako bi se bavila nabavkom, reorganizacijom i preprodajom LiSEC-ovih polovnih mašina. Vodeći posao polovne mašinerije je bitan segment LiSEC-ove strategije rasta. Glavni argumenti za korišćenje GLASTRONIC-a su stručnost i know-how zaposlenih u sektoru mehaničkog inžinjerstva i obrade stakla, kao i geografski položaj – blizina sedištu u Austriji.

GLASTRONiC se nalazi u Oroslanu, oko 70Km severo-zapadno od Budimpešte a 350km od LiSEC poslovnice. Kao dodatak, osim baratanja polovnim mašinama, GLASTRONIC takođe proizvodi sisteme za transport stakla i ispostavu. GLASTEC zapošljava 25 radnika i predviđeno je da će dostići rast od 4.5 miliona eura u 2017. godini.

Nova proizvodna hala se prostire na 1.165 m².

Godinu dana, nakon što je LiSEC preuzeo GLASTRONiC, proslavljeno je i otvaranje nove proizvodne hale. Nakon sedam meseci izgradnje halu su svečano otvorili Othmar Sailer, CEO LiSEC grupe, Bernhard Scheidl, Managing Director GLASTRONiC-a, Adam Jüllich, Managing Director of Jüllich Holding Zrt. i György Adám, zamenik Managing Director Jüllich Holding Zrt.

Nakon svečanog otvaranja zaposleni GLASTRONiC kompanije proslavili su gostima. Događaju su prisustvovali saradnici iz Mađarske, Austrije, Italije, Belgije, Poljske, Litvanije, Češke republike i Izraela. Othmar Sailer je komentarisao: Mnogi razgovaraju o start-up-ima, mi ih osnivamo. Posebno sam ponosan na činjenicu da je u prvoj godini poslovanja GLASTRONiC-a premašen plan sve do jeseni.“

Nova hala je trebala da odgovori na potrebe koje traže polovne mašine, ali takođe, da omogući izvršenje operacija nad velikim mašinama. Visina hale i dva nova krana su dovela do povećanja bezbednosti zaposlenih u toku utovara i istovara kamiona za transport.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com