Novosti GLASTRONiC je proslavio svoju prvu godišnjicu uz otvaranje nove proizvodne hale

GLASTRONiC je proslavio svoju prvu godišnjicu uz otvaranje nove proizvodne hale

poslovna jedinica LISEC Group, proslavila je prvu godišnjicu

U četvrtak 7. septembra, GLASTRONiC, pripadna jedinica LiSEC grupe, proslavila je svoju prvu godišnjicu i u isto vreme, otvorila novi proizvodnu halu od 1,165m2. Sa oko 100 klijenata, dobavljača i zaposlenih LiSEC grupe ovaj događaj se održao u gradu Oroslanu, Mađarska.

Proslavljena je i prva godšnjica poslovanja i otvaranje nove proizvodne hale

Od pre, otpilike, godinu dana LiSEC je kupio kompaniju GLASTRONIC koja je poslovala u okviru Jüllich Grupe, kako bi se bavila nabavkom, reorganizacijom i preprodajom LiSEC-ovih polovnih mašina. Vodeći posao polovne mašinerije je bitan segment LiSEC-ove strategije rasta. Glavni argumenti za korišćenje GLASTRONIC-a su stručnost i know-how zaposlenih u sektoru mehaničkog inžinjerstva i obrade stakla, kao i geografski položaj – blizina sedištu u Austriji.

GLASTRONiC se nalazi u Oroslanu, oko 70Km severo-zapadno od Budimpešte a 350km od LiSEC poslovnice. Kao dodatak, osim baratanja polovnim mašinama, GLASTRONIC takođe proizvodi sisteme za transport stakla i ispostavu. GLASTEC zapošljava 25 radnika i predviđeno je da će dostići rast od 4.5 miliona eura u 2017. godini.

Nova proizvodna hala se prostire na 1.165 m².

Godinu dana, nakon što je LiSEC preuzeo GLASTRONiC, proslavljeno je i otvaranje nove proizvodne hale. Nakon sedam meseci izgradnje halu su svečano otvorili Othmar Sailer, CEO LiSEC grupe, Bernhard Scheidl, Managing Director GLASTRONiC-a, Adam Jüllich, Managing Director of Jüllich Holding Zrt. i György Adám, zamenik Managing Director Jüllich Holding Zrt.

Nakon svečanog otvaranja zaposleni GLASTRONiC kompanije proslavili su gostima. Događaju su prisustvovali saradnici iz Mađarske, Austrije, Italije, Belgije, Poljske, Litvanije, Češke republike i Izraela. Othmar Sailer je komentarisao: Mnogi razgovaraju o start-up-ima, mi ih osnivamo. Posebno sam ponosan na činjenicu da je u prvoj godini poslovanja GLASTRONiC-a premašen plan sve do jeseni.“

Nova hala je trebala da odgovori na potrebe koje traže polovne mašine, ali takođe, da omogući izvršenje operacija nad velikim mašinama. Visina hale i dva nova krana su dovela do povećanja bezbednosti zaposlenih u toku utovara i istovara kamiona za transport.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstNapredak arhitekture i materijala u veku iza nas
Sledeći tekstFrenk Geri arhitekta i skulptor građevina
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.