Reč urednika: Naš INSTAGRAM nalog ima preko 15.000 pratioca

Poštovani,
Dok pišem ovaj uvodnik polako pakujem kofere za Sajam prozora, vrata i stakla u Istanbulu. Svakako raduje činjenica da se sajamske manifestacije vraćaju i nadamo se da će i Beogradski sajam građevinarstva krajem aprila 2022. godine otvoriti kapije za svoje posetioce. Imao sam priliku da budem prisutan na nekoliko događaja u poslednja dva meseca i utisak je da se poslovni svet uželeo živog kontakta, realnih prezentacija i druženja, to je ipak ono što nam svima nedostaje najviše.

U septembru smo bili Medijski sponzori konferencije „Dan prozora 2021” u organizaciji Instituta ift Rosenheim. Interesantne teme i skoro rekordan broj učesnika svakako ide u prilog činjenici da su manifestacije ovog tipa, gde učesnici imaju direktan kontakt, ipak nedostajale. Svi učesnici konferencije dobili su svoj primerak časopisa i u razgovoru sa njima smo saznali da će skoro svima 2021. godina biti rekordna po poslovanju.

U oktobru smo bili gosti i Medijski sponzori na dve manifestacije. Prva je u organizaciji Balkanskog arhitektonskog bijenala (BAB) izložba radova „50 do 50” gde je svoje radove predstavilo 50 projektnih biroa, čiji vlasnici imaju ispod 50 godina. Iz organizacije ove manifestacije smo kontaktirani, kako oni kažu, kao najznačajnije izdanje u celoj regiji i hvala im na tome. Svi gosti, ili preko 300 arhitekata i dizajnera, su poneli kući i časopis „Prozori&Vrata”. Druga manifestacija u oktobru je bio skup 120 projektanata u hotelu „Fruške terme” u organizaciji kompanija ROCKWOOL, Röfix, Etex Building Performance i VELUX. I u ovom slučaju smo bili jedini medijski sponzor i svi posetioci su dobili po jedan primerak časopisa.

Specijalizovani građevinski časopis PROZORI&VRATA broj 38, novembar 2021
Specijalizovani građevinski časopis PROZORI&VRATA broj 38, novembar 2021

NOVO izdanje časopisa PROZORI&VRATA broj 38, novembar 2021 listajte klikom na LINK

Našu redakciju raduje činjenica da smo upravo mi na velikom broju manifestacija pozvani da budemo Medijski sponzori i da svoja izdanja podelimo učesnicima i gostima. Događaji se polako organizuju i nadamo se da će tako biti i u narednom periodu, te da će uslediti i sajamske manifestacije u organizaciji Beogradskog sajma. Covid restrikcije su nam pokazale da se može funkcionisati mejlom ili telefonski, ali mi smo na Balkanu, ipak, navikli na direktne razgovore ili „oči u oči”.

Sledeće godine ulazimo u desetu godinu postojanja i planiramo niz noviteta, ali o tome više u sledećem broju. Naš INSTAGRAM nalog trenutno ima 15.000 pratioca, pa ako niste do sada „zapratite” stranicu gradjevinski_casopisi i uživajte u sadržaju koji kreiramo. Naše storije pogleda preko 7000 pratioca i veoma smo ponosni na činjenicu da upravo oni, mlađi od 35 godina, žele da im časopis stiže na adresu. Znači da radimo pravu stvar.

Svim klijentima, saradnicima i čitaocima želim sve najbolje u 2022. godini. Zdravlje pre svega, godinu bez zatvaranja i restrikcija, poslovno stabilno okruženje bez naglih skokova repromaterijala, a privatno da provedete više vremena sa najbližima.

Čitamo se i dalje…
S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

Predrag Rađen potpis