LiSEC-ovi DANI TEHNOLOGIJE 2017.- SOLUCIJA KOJA PAŠE!

Svake druge godine, LiSEC iz Nemačke organizuje „Dane tehnologije“. Ovo godine Dani tehnologije su održani u mestu Isernhagen blizu Hanovera, od 20. do 21. juna, pod motom „Solucija koja paše“. Više od 60 stručnjaka iz industrije stakla uhvatilo se u koštac sa temama i trendovima u procesu zastakljivanja.

Dani tehnologije održani su, u organizaciji kompanije LISEC, blizu Hanover
Dani tehnologije održani su, u organizaciji kompanije LISEC, blizu Hanovera

Dvodnevni događaj počeo je video prezentacijom „Neka bude veće“. Ova prezenacija predstavila je najveće staklene površine na svetu u okviru linije „velike površine“. Liniju je specijalno razvio LiSec za potrebe objekta GmbH & Co, pre skoro godinu dana. U svom pozdravnom govoru, Clemens Macarei, genaralni menadžer LiSec-a iz Nemačke istakao je na danima tehnologije da je industriji potrebno precizno, tzv. rešenje po meri za respektabilne korporacijske objekte, kao i objekte za preduzetnike.

“Tržištu koje vodi konkurentnost potrebno je najefikasnije rešenje i najvažniji delovi informacija“, rekao je generalni menadžer na ovom skupu. Prvi koji je uzeo učešće u predavanju bio je Dr. Klaus Huntebrinker, genaralni menadžer kompanije ‘Isolar Glas Beratung’. On je govorio o novoj verziji i standardu dimenzije stakla. On je istakao da je status standardizacije i interpretacije koja reguliše ovo polje i istakao ličnu odgovornost proizvođača u procesu proizvodnje stakla.

Više od 60 stručnjaka iz oblasti stakla uzelo je učešće u ovoj manifestaciji
Više od 60 stručnjaka iz oblasti stakla uzelo je učešće u ovoj manifestaciji

Posle toga, Leopold Dammelhart, iz sektora tehničke podrške LiSEC-a iz Austrije, predstavio je mašinu za sečenje laminiranog stakla za potpuno automatizovano sečenje za X,Y i Z sekcije. Na primeru, Dammelhart je demonstrirao kako je LiSEC bio u mogućnosti da smanji broj obrtaja u regiji sečenja za više od 17 procenata da bi optimizirao vreme zbog potrebe klijenta. Demonstrirana je mogućnost da laminirano staklo bude obrađeno na površini od 90 m² za samo sat vremena pri čemu se koristio samo jedan operator.

Praktično iskustvo ima značajnu ulogu u kompaniji LiSEC. S tim u vezi, poseta proizvodnji Schollglas Isernhagen je bila deo prezentacije prvoga dana ove manifestacije. Posle teorijskog dela, posetioci su imali prilike da iskuse proces na više od 63 metra dugačke poktretne trake – demonstraciju koja je izazvala veliko interesovanje. Jedan ugao cele prezentacije je da upoznaju posetioce sa načinom uštede prostora koji je, očito, moguć u ovakvoj proizvodnji. Takođe, LiSEC svakom kupcu rešenje baš po meri. Drugog dana događaja, jedno predavanje LiSEC-ovih stručnjaka pratilo je drugo.

Učenje od najboljih

Događaj je završen gostovanjem Matthias-a Dolderera, svetskog šampiona Red Bul-ove trke u vazduhu 2016. On je govorio o važnosti postavljanju ciljeva i kako je valjano planiranje važno za postizanje uspeha. ”Predavanje koje je održao Matthias Dolderer trebalo je da nam pokaže koliko je važno postaviti cilj. Jedino ako postavimo jasan cilj moći ćemo da razvijemo metode za rešenja“, zaključio je Clemens Macarei.

Ovo pitanje će poboljšati i zauvek uvesti kao pravilo da vreme celog ciklusa bude kraće i da se lako realizuje. Posle svakog održanog predavanja ova dva dana, diskusija je nastavljena i van prostorija i čak posle samog događaja u stručnim krugovima. U godinama koje dolaze planiramo dalje korake ka automatizaciji. Zato su obrađivane teme bile jako dragocene za mene“, podvukao je kao lični benefit Philipp Dahmen, inžinjer projekata u kompaniji „Saint Gobain“.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com