GEALAN STV® – tehnologija lepljenja stakla

Brzo i jednostavno do stabilnih elemenata

Trend novih tehnologija u ostakljivanju prozora se ne zaustavlja. Sve više proizvođača eksperimentiše sa različitim postupcima lepljenja kako bi mogli da ponude više prednosti. Prednosti koje je GEALAN ponudio još 2010. godine za sve njegove sisteme.

Za razliku od većine dobavljača prozorskih sistema, GEALAN ne radi samo sa tehnologijom mokrog lepljenja, nego i sa visokokvalitetnom lepljivom trakom izvrsnih karakteristika. Uz GEALAN STV® moguća je izrada stabilnih elemenata bez dodatnih troškova na skupa čelična ojačanja.

GEALAN inovativna tehnologija lepljenja STV®
GEALAN inovativna tehnologija lepljenja STV®

GEALAN je razvio sistem lepljenja STV® (sistem sa samolepljivom trakom) koji lepi staklo i profil krila sa posebno razvijenom lepljivom trakom za prozore uz zadržavanje uobičajenog postupka ostakljivanja. Lepljenjem stakla sa profilom krila poboljšava se čvrstoća tako da ceo sistem postaje stabilniji. Na taj način se standardni elementi mogu izrađivati u potpunosti bez čeličnog ojačanja, dok se kombinacijom čeličnih ojačanja i GEALAN STV®-om proizvode izuzetno stabilni elementi. Dodatno je moguće u području posebne proizvodnje poboljšati čvrstoću prozorskih lukova i prozora sa nagibom.

GEALAN tehnologija lepljenja STV® u upotrebi je od 2010. godine od kad se na godišnjem nivou koristi na više od milion profilnih metara. Inovativni sistem sa samolepljivom trakom STV® je pouzdana i kvalitetna tehnologija lepljenja koja uspostavlja standarde već više od deset godina.

GEALAN tehnologija lepljenja STV®
GEALAN tehnologija lepljenja STV®

Najveće prednosti STV®-a:

  • Povoljno i bez dodatnih troškova u proizvodnji
  • Jednostavna upotreba i korišćenje u standardnim proizvodnim procesima
  • Nisu potrebne investicije u nove mašine
  • Standardno se koristi u mnogim GEALAN profilima (uključujući sistem S 9000)

Profili se obrađuju kao i obično. Isporučuju se gotovi sa integrisanom lepljivom trakom. Rezanje, zavarivanje, čišćenje i ostakljenje mogu da se izvrše uz minimalno prilagođavanje zahtevima STV® tehnologije. Dugotrajno podešavanje i ponovno nameštanje može se svesti na minimum. Uz to, smanjenje težine STV® lepljenih elemenata bez čeličnog ojačanja znatno olakšava sastavljanje elemenata.

GEALAN tehnologija lepljenja STV®
GEALAN tehnologija lepljenja STV®

Potrebna su alternativna rešenja, naročito u ovo vreme eksplozije cena sirovina. Svojom inovativnom tehnologijom lepljenja STV®, GEALAN nudi kvalitetno i provereno rešenje za izradu stabilnih prozorskih elemenata bez korišćenja čeličnog ojačanja.

Prilikom gradnje belih elemenata normalne veličine čelično ojačanje može se potpuno odbaciti pomoću STV® tehnologije. Dodatna prednost je: time se značajno poboljšavaju vrednosti Uf (do 0,2 W/(m²K) u zavisnosti od kombinacije profila).

Uz tehnologiju lepljenja STV®, GEALAN nudi proizvođačima prozora sofisticirani sistem za efikasnu i ekonomičnu proizvodnju prozora sa lepljenim staklima. Dokazana i proverena inovacija za brzu i jednostavnu proizvodnju stabilnih rešenja kada je to najpotrebnije.

Gealan

GEALAN d.o.o. Predstavništvo za Srbiju
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Batajnica – Beograd
T. +381 11 375 29 03
E. grujo.ristic@gealan.de
E. marko.andrejevic@gealan.rs
W. www.gealan.de