MB-SR60N – najnoviji lagani fasadni sistem

Kada arhitekte postavljaju pitanja i nude predloge, ALUPROF sluša. Najnoviji rezultat ovog pristupa jeste uvođenje novog fasadnog sistema sa vertikalnim i horizontalnim prečkama u asortiman. MB-SR60N predstavlja najmodernije rešenje kojem projektanti savremenih poslovnih zgrada sve više pribegavaju. Osmišljen je na način da je kompatibilan sa sistemom MB-SR50N, trenutno najtraženijim fasadnim sistemom kompanije ALUPROF.

NOVA FASADA SA VERTIKALNIM I HORIZONTALNIM PREČKAMA
KOMPANIJE ALUPROF

Proizvodi koji ispunjavaju sve uslove energetski efikasne i pasivne gradnje u današnje su vreme posebno važni u građevinskoj industriji; upravo je to jedan od razloga popularnosti aluminijumskih fasada sa vertikalnim i horizontalnim prečkama među arhitektama. Fasade ove vrste grade se pomoću laganih staklenih fasadnih stena izrađenih upotrebom posebnih aluminijumskih profila i stakla. Pružaju neograničene mogućnosti ostvarenja čak i najodvažnijih vizija i koncepata.

Foto: Aluprof / Pomeranski naučno-tehnološki park

Najnovije rešenje kompanije ALUPROF u ovom segmentu tržišta jeste fasada MB-SR60N. Ovaj sistem nastao je kao temelj za posebno prilagođena rešenja za neke od trenutno najzahtevnijih projekata, kao što je Mennica Legacy Tower u Varšavi na koji je postavljen MB-SR60N MLT fasadni sistem, kao i Pomeranski naučno-tehnološki park u gradu Gdyniji na obali Baltičkog mora.

VRHUNSKA TRAJNOST

Jedan od glavnih kvaliteta novog fasadnog sistema jeste trajnost. Širina profila povećana je na 60 mm. Time je okvir postao čvršći u poređenju sa sistemom MB-SR50N te je omogućeno izvođenje profila manje dubine. Veća širina dovela je i do poboljšanja promera u smislu dubine, što pak rezultira stvaranjem boljeg dizajna građevine. Debljina stakla novog sistema u rasponu je od dvadeset i četiri do sedamdeset i dva milimetra, što ga čini pogodnim za upotrebu sa najsavremenijim izo sistemima za koje se upotrebljava staklo velike debljine i nosivosti do 1100 kilograma. Osim toga, povećan prostor između stakla i strukture fasade znači da je, za razliku od fasadnog sistema MB-SR50N, moguće kompenzovati povećano izvijanje plafona.

MB-SR60N fasadni sistem

IZVANREDNI TEHNIČKI PARAMETRI

Sertifikatima koje je izdao Građevinski istraživački institut potvrđuju se visoki tehnički parametri MB-SR60N fasadnog sistema u pogledu koeficijenata kao što su propusnost vazduha, opterećenje vetrom i vodonepropusnost. Uz sertifikate sprovedena su i ispitivanja čvrstoće pri pritisku, opterećenje pri smicanju i otpornosti na udar u Centru za istraživanje i inovacije kompanije ALUPROF u selu Ogrodzona na jugu Poljske. Dostupne su dve varijante sa toplotnom izolacijom: MB-SR60N i MB-SR60N HI+.

Foto: Aluprof / MB-SR60N fasadni sistem

JEDINSTVEN DIZAJN

Upotrebom MB-SR60N fasadnog sistema arhitektama se omogućava da građevinama daju raznovrsne oblike koji su često vrlo neuobičajeni. Savremene poslovne zgrade koje se diče valovitim fasadama sve se češće mogu videti u središtima velikih gradova u Poljskoj. Takođe, dostupna je još jedna verzija najnovijeg rešenja fasada sa vertikalnim i horizontalnim prečkama kompanije ALUPROF. Reč je o verziji MB-SR60N EFEKT koja uključuje poseban sistem za pričvršćivanje stakla na uspravne i vodoravne prečke, čime se stvara utisak glatke, ujednačene staklene stene ispresecane spletom uspravnih i vodoravnih linija širine dvadeset i četiri milimetra. Jedan od tih primera sistema MB-SR60N EFEKT je poslovna zgrada KTW u gradu Katowice na jugu Poljske.

ALUPROF

Više informacija o Aluprof ponudi:

Viktor Stojanoski
Area Sales Manager-Balkans Region
T. +389 702 135 63
vstojanoski@aluprof.eu
www.aluprof.eu