Naslovna Energetska efikasnost

Časopis Prozori&Vrata – znanjem i voljom se može mnogo

Mirjana Makarin Plavšić |Energetska efikasnost|dec 27, 2019
Časopis Prozori&Vrata broj 27, februar 2019

Časopis Prozori&Vrata u 2020. godini ulazi u 9. godinu postojanja. Kada bismo se prebacili na školsku metodologiju, ovo uskostručno izdanje, da je đak, išlo bi u treći razred.

I tako se nekako i osećamo. Stigli smo da savladamo i osnove znanja, ali i ostali radoznali i željni da probamo koje su nam mogućnosti sa onim što tim znanjem, kako ga dalje nadograditi i kako od njega napraviti velike stvari.

I svako znanje daje krila, ali traži i da mu se posvetiš, da ga nadograđuješ i sa njim barataš najbolje što se može. A sa znanjem i voljom se može mnogo. Ako umeš da ga sa drugima podeliš.

I ne samo to. Naš časopis, opet poput devetogodinjeg školarca, zbog svog znanja postao je rado viđen u društvu glavnih i postao je neko kome se veruje, čiji se rad uvažava i neko ko će i druge koji mu postanu blisku, plasirati u društvo najboljih i znanjem najopskrbljenijih.

Znanje koje smo stekli rado upotrebljavamo u svakodnevnici, jer stojimo iza onoga što smo napisali. I stojimo iza znanja koje plasiramo jer smo ga dobili od stručnih. I najboljih u svom poslu. Zato, baš kao od boljih đaka, od nas i prepisuju, ali znate kako to ide, kao u školi – učiteljica uvek zna ko je od koga prepisao. Zato nam više to i ne smeta.

Smeta nam što veliki deo stručne javnosti ne zna više o stolariji, o tome šta ustvari znače kvalitetan prozor, staklo, brava, dihtunzi. Smeta nam što nemamo više energerski efikasnih objekata i što koristimo obnovljive izvore energije manje nego što bismo trebali.

Smeta nam neznanje. Zato protiv njega i radimo. I radićemo dokle god bude ambicije da se uči.

A takvih uvek ima. Na radost svih nas koji to cenimo.

Očekujte još znanja. Stečenog i podeljenog…

Čitamo se i dalje…

Prethodni tekstSavremena rešenja za vaše poslovne prostore i domove
Sledeći tekstESTE TEAM DOO: 2019. u slovima i brojkama