Reč urednika: #bezkonkurencije

Prozori&Vrata, ili kako je ime časopisa postalo BREND

Poštovani,
U kolektivnim sportovima uvek pobeđuje tim, a ne pojedinac. Čak i u većini pojedinačnih sportova iza svakog pojedinca stoji pažljivo odabrana ekipa. Tako je i u našem poslu. Pojedinci koji nastupaju kao “one man show” u većini slučajeva izgube “trku” sa konkurencijom koja ima dobro uigran tim u kojem se zna ko šta radi. Kada smo već kod konkurencije, moram priznati da mi sve češće klijenti govore da mi ustvari i nemamo to nešto što se naziva konkurencijom, već sami sebi podižemo lestvicu. Svaki put kada uradimo izdanje sa rekordnim brojem klijenata ili stranica časopisa, kao što je i ovaj put slučaj, ja negde osetim da to može još bolje, ne zato što nismo zadovoljni, već zato što uvek verujemo da ima prostora za napredak. Možda je to razlog što smo na samom vrhu, kada govorimo o časopisima iz građevinskog sektora, jer kako drugačije tumačiti činjenicu da nam je u ovom broju poverenje ukazalo čak 50 klijenata, a da ovaj broj ima rekordnih 148 strana.

časopis Prozori&Vrata broj 28, maj 2019
časopis Prozori&Vrata broj 28, maj 2019

Naša redakcija je i ovoga puta dobro uradila “domaći zadatak”. Ne samo dobro, već najbolje. Konstantnim unapređenjem sadržaja stručnih tekstova, izborom fotografija, tiražom, dizajnom samog časopisa kao i njegovom štampom, mi smo prepoznati od najvažnijih činilaca iz segmenta prozora i vrata i oni nam iz godine u godinu, u sve većem broju, ukazuju poverenje. Naši klijenti učestvuju u kreiranju sadržaja samog časopisa, kao i u stručnim analizama i anketama koje sprovodimo na najposećenijoj stranici iz ove oblasti www.prozorivrata.com. Smatramo da su njihovi komentari i sugestije veoma važni i našim čitaocima i da im to olakšava u izboru stolarije za svoj dom ili poslovni prostor. Naša internet stranica svakodnevno objavljuje novosti i trendove iz ove oblasti i time iz meseca u mesec dopire do sve većeg broja posetilaca, a samim tim i kreira trendove.

NOVO izdanje časopisa možete čitati i ONLINE klikom na LINK

Jedini smo građevinski časopis u regionu koji ima dva izdanja, jedno na srpskom, a drugo na hrvatskom jeziku sa prilagođenim sadržajem za svaku državu. Čitamo se dakle u Srbiji, Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini. Svakodnevni zahtevi naših novih čitalaca da im časopis stiže na adresu, mi radimo na povećanju tiraža i širenju mreže. Samim tim su Prozori&Vrata i postal brend koji okuplja samo najuspešnije kompanije iz ovog sektora. Kako reče jedan klijent: “Možeš da veruješ ili ne veruješ u štampana izdanja, ali u časopisu Prozori&Vrata moraš biti jer ste vi svojim regionalnim print&web konceptom koji je jedinstven na ovim prostorima napravili brend”.

časopis Prozori&Vrata broj 28, maj 2019
časopis Prozori&Vrata broj 28, maj 2019

A šta za to vreme radi redakcija ili tim časopisa? Ne spava na lovorikama već planira kako da lestvicu podigne još više i da učvrtsi svoju poziciju, ne samo u regionu već i šire. Davno smo shvatili da nemamo sa kim trčati ovu trku, već da smo mi ti koji kreiramo trendove i samo tržište u ovoj našoj sve razvijenijoj branši. Na svu sreću, moj tim i ja, jako volimo svoj posao (znam da je pleonazam, ali ne može drugačije) i zajedno smo veoma kreativni i spremni da odgovorimo najsavremenijim zahtevima naših i inostranih klijenata. Oni veliki, oni najpoznatiji i najbolji su davno prepoznali stranu ili odlučili se sa kim žele da rade. Odlučili su se za nas. Mi smo to zaslužili tako što smo imali cilj, dobro isplanirali kako do njega doći, a kao “alat” koristili našu energiji, posvećenost i disciplinu. Svaki korak je dobro analiziran, pažljivo isplaniran i ništa nismo prepuštali slučaju.

Tako je jedan časopis postao brend, a jedan tim omiljen kod top brendova iz ove oblasti.

Vidimo se na Sajmu građevinarstva. Čekamo vas.
S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

Predrag Rađen potpis