u sredu počinje 45. Međunarodni Sajam građevinarstva

45. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA SEEBBE
pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije

Od 17. do 20. aprila 2019. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma

Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope
Preko 600 izlagača iz 27 zemalja
Ponosni prijatelj manifestacije: Roloplast Mošić

Izlagački program

Sajam građevinarstva jedan je od najznačajnijih poslovnih sajmova u Srbiji i regionu, i događaj koji je za sve učesnike i posetioce idealna prilika i ambijent za premijerna predstavljanja inovacija i tehničko-tehnoloških rešenja.

Izlagački program obuhvata inženjering, rekonstrukciju, mašine za obradu stakla, mašine za obradu profila za stolariju, najmoderniju građevinsku mehanizaciju, kompjuterske softvere u građevinarstvu, mašine i uređaje za industriju građevinskih materijala, najnovije materijale, uređaje za klimatizaciju i grejanje, montažne objekte.

Ovogodišnja sajamska postavka biće, kao i svake godine, i sadržajno i dizajnerski inovirana. Nove tehnologije će biti prisutne u svakom segmentu manifestacije, upravo zbog konstantne potrebe za inovativnošću i napretkom u građevinskoj industriji. To važi za IT, digitalne, komunikacione tehnologije, sve vrste specijalizovanog, aplikativnog softvera, koji odavno u građevinarstvu nije novost i ekskluzivitet – već uspostavljeni standard.

Tehničko tehnološka dostignuća posebno su primetna u tehnologiji, sistemima gradnje i materijalima.

45. Međunarodni Sajam građevinarstva
45. Međunarodni Sajam građevinarstva

Izlagački program je izuzetno bogat i čine ga:

 • U hali 1 profili za stolariju, mašine za obradu profila za stolariju, vrata i prozori, okovi i bravarija za stolariju kao i prateća galanterija, staklo i staklene fasade, mašine za obradu stakla, kapije i ograde, roletne, trakaste zavese, venecijaneri.
 • U hali 1 predstaviće se kompjuterski softveri u građevinarstvu, kao i nekretnine i investicije, i arhitektura i urbanizam.
 • U hali 1A predstaviće se proizvođači opreme za uređenje enterijera, eksterijera i osvetljenja.
 • U hali 2A izlagaće proizvođači opeke, blokova, crepa, tegola i ostalih krovnih pokrivača. Izloženi će biti i oprema, instrumenti i pribor za građevinske laboratorije, pregradni zidovi i plafoni, sistemi za projektovanje, inženjering, izgradnju, rekonstrukciju i restauraciju..
  U tom domenu priprema se odlična ponuda krovnih pokrivača.
  Reprezentativna će biti i ovogodišnja ponuda fasadnih sistema.
 • U istoj hali posetioci će moći da posete 11. Međunarodni sajam kamena i prateće industrije STONEEXPO SERBIA.
 • Hala 2B nudi izbor svih vrsta materijala za gradnju, betonske proizvode, uređaje za klimatizaciju i grejanje kao i veliki izbor alata i mašina za industriju građevinskog materijala, dimnjake i ventilacione sisteme, cevi, instalacije i kanalizacionu opremu i elektro i energetske uređaje.
 • U hali 2C predviđen je kupatilski program i sanitarije, kao i nove tehnologije uštede električne energije i tople vode, keramičke i granitne pločice, sanitarna oprema, sanitarne armature, nameštaj za kupatila i sanitarna galanterija, bazeni, saune i ostala oprema.
  Ponuda i izbor sanitarnog programa veći su nego prethodnih godina.
 • U hali 3 izlagački program činiće mašine i uređaji za industriju građevinskog materijala, građevinska mehanizacija, mašine i uređaji kao i rudarska mehanizacija, mašine i uređaji, skele, merdevine, nosači i oplate.
  Hidro, zvučna i termo izolacija, materijali za završne radove, boje, lakovi, mešavine, mašine i molerski alati i antikorozivna i protivpožarna zaštita – smešteni su u hali 3A.
 • Izlagački program u hali 4 sadrži konstrukcije panela i profila, podne i zidne obloge, staklo i staklene fasade, mašine za obradu stakla, profile za stolariju, mašine za obradu profila za stolariju, okove i bravariju za stolariju, roletne, trakaste zavese, venecijanere, kompjuterske softvere u graðevinarstvu, montažne objekte…
 • Na otvorenom prostoru tradicionalno su izloženi, građevinska mehanizacija, mašine i uređaji kao i rudarska mehanizacija, mašine i uređaji. Ono na šta su posetioci Beogradskog sajma već navikli je atraktivna ponuda montažnih objekata, bazena i sauna, kao i elemenata za uređenje spoljašnjeg prostora.
  U bogatoj ponudi građevinskih mašina, ove godine akcentovane su mašine za industriju građevinskih materijala. Nekoliko puta u toku dana posetiocima će biti upriličene demonstracije rada mašina.
 • Najatraktivniji i najlepši eksponati biće vrhunske montažne kuće, koje će ove godine moći da se vide u nešto većem broju, od kojih su neke izrađene po najsavremenijim ekološkim standardima, a po cenama koje se kreću od 250 EUR-a po m2 pa naviše.

Zemlje učesnice na Sajmu građevinarstva

Manifestacija će okupiti vodeće kompanije građevinske industrije iz regiona i sveta. Zemlje učesnice na Sajmu građevinarstva su: Albanija, Austrija, BIH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Crna Gora, Norveška, Kina, Poljska, Indija, Severna Makedonija, Južnoafrička Republika, Rumunija, Rusija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina, Sjedinjene Američke Države.

45. Međunarodni Sajam građevinarstva
45. Međunarodni Sajam građevinarstva

Perspektive srpskog građevinarstva

Posebnu pažnju sajam će, tradicionalno, usmeriti na promociju potencijala i perspektive srpskog građevinarstva. U svetlu velikih građevinskih projekta, ovogodišnji Sajam građevinarstva biće mesto poslovnih susreta, razmene ideja i dogovora različitih oblika poslovne saradnje među učesnicima.

Na sajmu će biti predstavljeni investicioni projekti koji su šansa za domaće građevinske kompanije.

S obzirom da je prethodne godine otvoren veliki broj gradilišta – možemo reći da je građevinska industrija jedan od najrelevantnijih pokretača privrede u našoj zemlji, a razvoj ove privredne grane nameće i diktira razvoj i usavršavanje građevinskih materijala.

Ponosni prijatelj manifestacije: Roloplast Mošić

Medijski partneri manifestacije

Časopisi i portali: Podovi, Prozori&vrata, Al&PVC, Drvo tehnika, časopis Industrija, Color Press Group, Gradnja, Portal građevinske industrije – građevinarstvo.rs, Energetski portal Srbije, GRENEF, MASCUS, magazin KROV.RS, časopis m – Kvadrat, EKO KUĆA, Gradnja.rs – portal građevinarstva i arhitekture, PRO Gradnja

Svečano otvaranje manifestacije

je u sredu 17.04.2017. u hali 1 sa početkom u 10h.

Radno vreme manifestacije:
od srede, 17. aprila do subote 19. aprila 2019. godine od 10 do 19 časova.
u subotu, 2. aprila 2019. godine od 10 do 17 časova.
Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 250 dinara.
Ulaznice za đake i studente: 150 dinara uz đačku knjižicu i indeks.
Poslovna propusnica (koja podrazumeva paket pogodnosti za poslovne posetioce, važi za sve dane sajma i obezbeđuje pristup i korišćenje usluga Business lounge-a tj. toplo i hladno osveženje, wi-fi, korišćenje računara i štampača…) može se nabaviti po ceni od 2000 dinara.
Parking: 150 dinara po satu.

SEEBBE Beogradski sajam

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 899
T. +381 11 2655 248
E. seebbe@sajam.rs
W. www.sajamgradjevine.rs