PVC stolarija štedi energiju i novac

PVC prozori

PVC prozori kvalitetnog nemačkog profila sa 6 komora predstavljaju odličnu investiciju i dugoročno rešenje. PVC stolarija idealno dihtuje, smanjujući potrebu za dodatnim grejanjem zimi i hlađenjem leti, čemu doprinose i niskoemisiona stakla punjena argonom.

PVC stolarija

PVC stolarija je otporna na različite vremenske uslove kao što su toplota, hladnoća, mraz, kiša ili vetar, i lako se održava. Dovoljno je prozore očistiti blagim deterdžentom i vodom. Nije potrebno šmirglanje, farbanje i lakiranje kao kod drvene stolarije.

PVC stolarija je ekonomična i ekološka, štedi energiju i novac, ijednostavna je za  održavanje.

Standardni  PVC prozori

Presek PVC standardnog prozora
Slika 2 – Presek PVC standardnog prozora

Karakteristike PVC standardnih prozora se ogledaju u sledećem:

  1. Štede energiju i novac kroz energetski efikasne nemačke profile i niskoemisiono staklo.
  2. Obezbeđuju maksimalno dihtovanje.
  3. Pružaju osnovni nivo sigurnosti zahvaljujući sigurnosnoj ručici i okovu.
  4. Daju mogućnost izbora standardnih, nestandardnih ili dekor boja drveta.

Ugradnjom PVC stolarije i niskoemisionog stakla koje je standardizovano, možete uštedeti na troškovima za grejanje i hlađenje doma, na godišnjem nivou. Visokokvalitetni, energetski efikasni prozori su odlična insvesticija i dugoročno rešenje za vaš dom. Izuzetne karakteristike PVC stolarije naročito dolaze do izražaja kada je reč o energetskoj efikasnosti.

PVC prozor
Slika 3 – PVC prozor

Razvoj sistema sa najboljim svojstvima toplotne izolacije rezultat je razvojnog rada. Rezultati govore sami za sebe. Brojne kalkulacije su pokazale odlične vrednosti toplotne izolacije. Od početka, razvojni cilj je bio postizanje toplotne vrednosti od 0,92 W/m2K u stadardnoj kombinaciji sa čelikom i postizanje standarda za pasivne kuće. Ovim je omogućen veliki broj inovativnih detalja u dizajnu današnjice.

Udobnost u domu sa PVC stolarijom
Slika 4 – Udobnost u domu sa PVC stolarijom