Montaža stolarije i seminar u Kini

Na prvom kineskom ift seminaru predstavljene su osnove profesionalne ugradnje prozora i vrata

Moderna konstrukcija prozora omogućava idealnu termalnu i zvučnu instalaciju kao i visok stepen bezbednosti i user-friendy funkcija. Profesionalna ugradnja prozora i vrata je značajan deo postupka. Od 25. juna do 29. juna 2018. godine, ift seminar „Instalation of windows and external pedestrian doors“ održao se u Kini.  94 proizvođača prozora i vrata iz čak 15 kineskih provincija učestvovali su u seminaru koji je održan u gradu Nantong (u blizini Šangaja). Zasnovan na kineskoj verziji „Guidline for installation of windows and external pedestrian doors“, učesnici su imali prilike da slučaju teoretski deo predavanja, kao i da steknu praktična znanja.

ift seminar u Kini
ift seminar u Kini
Praktična vežba, ift seminar, Kina
Praktična vežba, ift seminar, Kina

ift predavač Dittmar Siebert (Siebert Engineering) je potrudio da obrazloži teoretski deo predavanja i održao je praktične vežbe sa učesnicima. U okviru teoretskog dela objasnio je osnove građevinarstva, ugradnju prozora i zaptivanje kao i najvažnije stavke opisane u priručniku (Installation Guidline). Što se tiče praktičnog dela seminara, učesnici su podeljeni u grupe i imali su zadatak da sastave prozor u toku pet popodneva. Ovakav pristup omogućio je učesnicima da odmah primene znanje stečeno na teorijskim predavanjima koje su stekli.

Ceremonija zatvaranja bila je 29. juna, nakon seminara. Svi učesnici su stekli važno znanje o naprednim tehnikama ugradnje, koje sada mogu primeniti u njihovom svakodnevnom poslu. Velik broj učesnika o velika zainteresovanost za ovaj seminar pokazuje da je unapređenje kvaliteta instalacije veoma bitna tema u Kini. Visok kvalitet i rugotrajnost mogu biti postignudi jedino ako je ugradnja urađena pravilno. U drugom slučaju, očtećenja i funkcionalne mane će se dogoditi što dalje vodi do dodatnih gubitaka i dodatnih troškova kupca i kompanije koja je obavila posao. Osim toga, kompanija će znatno izgubiti na poverenju i njen imidž će biti ugrožen.

ift Rosenheim
Theodor-Gietl-Straße 7-9, 83026 Rosenheim, Germany
T +49 (08031) 261 0
F +49 (08031) 261 290
info@ift-rosenheim.de
www.ift-rosenheim.de