Inovativni pristup izradi PVC stolarije

Inovacija vredna pažnje svakog arhitekte i građevinca. Pristup izradi PVC prozora i vrata se promenio, evoluirao i sada donosi velike prednosti u odnosu na standardni način izrade. Bešavni sistem izrade stolarije novim načinom spajanja PVC profila je stigao na naše tržište.

Kako bi opisali stolariju sa bešavnim spojevima?

Najbolji način jeste da pogledate sami

Zamislite PVC prozor ili vrata koji izgledaju poput aluminijumske i drvene stolarije. Upravo tako, bešavni sistem izrade stolarije koristi naprednu tehniku spajanja profila bez dobropoznatih fuga i vidljivih spojeva.

Ukoliko uporedite PVC stolariju izrađenu koristeći novu tehnologiju sa ALU ili drvenim prozorima, razlika je minimalna. Ovde naviru nove mogućnosti koje arhitektama nisu bile dostupne do sada. Sada je moguće uklopiti PVC stolariju u različite stilove. To posebno dolazi do izražaja kod modernih i minimalističkih dizajnerskih pravaca gde je estetika ključna.

Bešavni sistem izrade PVC stolarije
Bešavni sistem izrade PVC stolarije / Janjić stolarija, Beograd

Firma zaslužna za ovaj novitet na našim prostorima je Janjić Stolarija. Kod njih se u ponudi nalazi od početka tekuće godine. Njihov motiv da svoju ponudu unaprede ovim inovativnim načinom izrade PVC stolarije jeste da žele tržištu ponuditi bolje rešenje. Po reakciji arhitekata i kupaca, u tome su i uspeli.

Estetika nije jedina prednost – podnaslov

Unapređeni bešavni način izrade prozora i vrata obezbeđuje bolje dihtovanje zbog nedostatka nepravilnosti na samim spojevima profila. Time se direktno utiče na energetsku efikasnost koja je sada na višem nivou, što je za svaku pohvalu.

Ono što nas je dodatno iznenadilo jeste brzina izrade koja je sada skraćena što samo po sebi donosi veliku promenu u građevinskoj industriji. Izrada direktno utiče na rok isporuke i na konačnu ugradnju. Rokovi su, možemo slobodno reći, uvek prekratki, stoga ovoj novosti se najviše raduju građevinci.

Dugotrajnost i održavanje

Veća otpornost na vremenski uticaj je nešto što smo i očekivali kada uzmemo u obzir opisane novitete. Posledica toga jeste dugotrajnost stolarije koje je poboljšana u odnosu na stolariju izrađenu standardnim postupkom.

Logično je da i održavanje ovog tipa prozora i vrata olakšano, pošto nema zadržavanja prašine i zaprljanosti na spojevima.