Termo roletne krovnih prozora

Oblačenjem zimskih kaputa i rukavica, koji nas greju u hladnim mesecima koji dolaze, retko ko od nas pomisli na činjenicu da se može uštedeti na energiji „oblačenjem” krovnih prozora takođe u zimsku garderobu tokom zimskog perioda.

Termo roletne na krovnim prozorima

Toplota se tokom hladnih dana i noći u domovima najbolje zadržava spuštanjem roletne. Ovo se posebno odnosi na krovne prozore – specijalne termo roletne koje zadržavaju toplotu u prostoriji zahvaljujući izolacionom materijalu od koga je sačinjena.

Zinsko ruho krovnih prozora
Slika 2 – Zinsko ruho krovnih prozora

Odlična je dobra ideja ugraditi termo roletne na krovnm prozorima – zbog prisustva aluminijuma između dva sloja nabranog materijala koji poboljšava izolaciju. Topao vazduh se u prostoriji podiže, a ukoliko spustite roletne, one će doprineti održavanju temperature, tako da će biti komfornije provoditi vreme u prostoriji kada je napolju hladno. Kada je u potpunosti spuštena, termo roletna poboljšava izolaciju za 34% na svakom krovnom prozoru na kojem se postavi.

Termo roletna poboljšava izolaciju za 34%
Slika 3 – Termo roletna poboljšava izolaciju za 34%

Multifunkcionalnost termo roletni

Pored uštede energije, termo roletna takođe ima i zamračujući efekat i atraktivng je izgleda, zahvaljujući svojoj strukturi koja je u obliku pčelinjeg saća. Termo roletne su podesive, nisu fiksirane ni na dnu ni na vrhu prozora, mogu se pozicionirati u bilo koji položaj koji blokira sunčeve zrake i radoznale poglede. Podesiva roletna kao što je termo roletna, omogućava užitak sedenja i listanja štampe pored prozora na prirodnoj svetlosti, bez zaslepljujućeg sunca. Možete pozicionirati roletnu samo tamo gde su sunčevi zraci najjači.

Termo roletne na krovnm prozorima
Slika 4 – Termo roletne na krovnm prozorima

Termo roletna je dvostruko plisirana sa unutrašnjim aluminijumskim premazom između dva sloja materijala koji pruža efekat potpunog zamračenja. Pozicionira se na bilo kojoj visini na prozoru i može se razvlačiti i skupljati. Termo roletna se lako ugrađuje na krovni prozor. Može se lepo kombinovati sa VELUX komarnikom, spoljnom tendom ili spoljašnjom roletnom.

Termo roletne se preporučuju za: radnu sobu, spavaću sobu ili dečiju sobu.