Stakleni zidovi u stanu-transparentnost i svetlost

Poslednjih godina, enterijer koji akcenat stavlja na otvoreni prostor sve više uzima maha, pogotovo u stanovima male kvadrature.

Stakleni “zidovi” najčešće se koriste da odvoje spavaću sobu od ostatka prostorije
Enterijer spavaće sobe sa staklenim zidovima

Budući da je u ovakvom prostoru broj zidova sveden na minimum, pravi je izazov fizički razgraničiti jednu prostoriju od druge. Umesto zidova koriste se različiti predmeti – od zavesa, do kliznih ploča napravljenih od plastike ili šper ploče. Naročito efektne jesu granice prostorije napravljene od stakla.

Naročito efektne jesu granice prostorije napravljene od stakla.
Naročito efektne jesu granice prostorije napravljene od stakla.

Stakleni “zidovi” najčešće se koriste da odvoje spavaću sobu od ostatka prostorije. Staklo daje enterijeru moderan izgled i pritom strogo razgraničava privatni prostor od javnog. Sa druge strane, providni materijal kreira iluziju nevidljivih zidova, te čitava prostorija izgleda veće.

Ovakav prostor vas neće zaštititi od buke
Imajte u vidu da staklo nije snažan izolator

Spavaću sobu možete izdvojiti kako potpuno providnim staklom, tako i staklenom pločom koja je dekorativno ukrašena crnim okvirom. U svakom slučaju, dobićete elegantan, prostran i vizuelno nepodeljen enterijer. Ipak, imajte u vidu da staklo nije snažan izolator, te vas neće zaštiti od buke, niti će vam obezbediti privatnost.

Izvor: www.mojenterijer.rs