Kada ti se zebra useli u stan

I ove godine časopis „Prozorivrata“ doživeo je svoju prezentaciju na sajmu nameštaja. Kao i svaka žena kada joj je svaki dan pred očima nešto što bi kupila, nisam ni ja mislila o tome da je zima i da možda sačekam sa novinama tog tipa. A i kako sam mogla. Imam taj neugledni prozor u dnevnoj sobi i nikako nisam uspevala da nađem rešenje koje ga ne bi progutalo, već ulepšalo. Znači klasične zavese nisu dolazile u obzir jer em ih ne volim, em ne znam pre krečenja koja boja će mi odgovarati. I krenem ja da šetam, merim i premeravam i nađoh nešto savršeno za oplemenjivanje baš mog prozora. Zebra rolo zavese. Niste čuli? Mnogo ste propustili. Evo o čemu se radi.

tahiti borneo rolo zavese
foto: Tier enterijeri tahiti borneo rolo zavese

Zebra rolo zavese su poznate i kao „dupli rolo“ i „rolo dan i noć“. Ovaj sistem je nastao u Južnoj Koreji i brzo je postao popularan širom sveta, a sada je dostupan i na našem tržištu. Platno se sastoji iz horizontalnih providnih i neprovidnih pruga, koje se naizmenično preklapaju kada se zavesa podiže ili spušta što omogućava kontrolu količine svetlosti i ugla pod kojim ona ulazi u prostoriju. Po sastavu, platno je 100% poliester. Zahvaljujući gustom tkanju, zebra rolo zavese pružaju zaštitu i od UV zračenja. Ono što je još jedna prednost, ako ste žena, je što ne morate da se udate za mojstora ili da zovete komšiju kojem posle treba da čuvate decu da on ode sa gospođom u bioskop. Ova zavesa se lako postavlja i nema bušenja stolarije. Dakle, možete sami da je postavite i posle se sebi divite kako ste celu priču, od pronalaska do postavljanja završile same i time pokazale da žene nisu samo našminkane lepotice, već sami svoji majstori. Još nešto, s obzirom da je ova zavesa relativno nova stvar na tržištu, mala je verovatnoća da još neko iz vašeg bližeg okruženja poseduje istu.

Tier enterijeri roletne 2
Foto: Tier enterijeri roletne 2

Čak i ako je poseduje verovatno je u različitoj boji, u prilog tome reći ću vam da samo krem nijansi ima od peska bele do najtamnije krem, skoro braon. Ako ste od onih koji drže do protokola i statistike i u svemu tražite potvrdu kvaliteta imam i za vas dobre vesti, proizvod je kvaliteta koji zadovoljava standarde EU.

Ova vrsta zavesa je izrađena u kombinaciji dve vrste materijala sa različitom svetlopropustljivošću. Suntrip zavese su izrađene od specijalnih tkanina sa širokim spektrom. Dan-noć zavese se mogu izraditi u širinama od 30 – 180mm i visine 50 – 260cm. Rotiranjem zebra zavese putem kanapa – lančića, naizmenično se postiže veća ili manja svetlopropustljivost i tako dobijamo noćnu ili dnevnu varijantu zavesa. U zavisnosti od toga šta želite da postignete, od čega da se sakrijete i šta da pokažete. Elem, nadam se da sam vam pomogla ako i vi imate potrebu da nešto novo unesete u stan, a da to nije novi nameštaj zbog kojeg biste morali podići kredit ili pozajmiti od prijatelja i time potencijalno stvoriti neprijatelja. Divno se uklapaju, izgledaju luksuzno i na najgorem prozoru, odgovorno tvrdim.

Tier enterijeri
Foto: Tier enterijeri roletne

Barem kod mene tako izgledaju, a kupila sam pesak bele, samo nemojte sada i vi takve da živim u zabludi da sam drugačija. Sada sam smislila i da krečim i stavljam tapete jer znate kako je to kod nas žene, jedna stvar vuče drugu. Kada kupimo nove čizme, mora i tašna, a kada kupimo nove zavese, moraju i novi zidovi. O tome, neki drugi put.