HOPPE na sajmu Fensterbau Frontale 2018: Novosti od prave kvake

Svake dve godine, industrija se sastaje na sajmu FENSTERBAU FRONTALE u Nirnbergu (Nemačka) kako bi sagledali sve inovacije iz sveta prozora, vrata i fasada. Od 21. do 24. marta 2018. godine se održava ovaj sajam, a kao i prethodnih godina, biće to prilika da se upoznate sa HOPPE pravom kvakom iz prve ruke. HOPPE će izlagati na štandu broj 115 u hali 4 predstavljajući inovativne tehnike, modele novog dizajna i korisna unapređenja posetiocima ovog sajma. HOPPE planira da predstavi senzacionalanu inovaciju ove godine u obliku nove SecuForte tehnike prozorskih ručica: Automatsko zaključavanje ručice koje skoro onemogućava otvaranje spolja – potpuno novi nivo protivprovalnosti!

Vodič za fensterbau frontale

SecuForte – Jednostavno. Drugačije. Sigurnije.

Sa SecuForte tehnikom HOPPE podiže lestvicu po pitanju zaštite od provale: Prozorske ručice sa SecuForte tehnikom zaključavaju se automatski – jedinstven sigurnosni koncept koji efektivno štiti od nadozvoljenog otvaranja prozora sa spoljašnje strane. Ručice sa SecuForte tehnikom mogu se otvoriti samo sa unutrašnje strane i jedino sa potiskivanjem ručice u pravcu rozete – pomeranje ručice od spolja je gotovo nemoguće. Dok se ručka može polomiti uz upotrebu velike sile, sam prozor i dalje neće moći da se otvori. Ovo čini prozore sa SecuForte tehnikom efikasnim kod pokušaja provale lomljenjem stakla ili bušenjem rama, kao delovanjem na okov sa spoljašnje strane. Nova protivprovalna tehnologija biće predstavljena sa elegantnom i novom serijom Hamburg od aluminijuma.

HOPPE S.p.A., SecuForte®
HOPPE S.p.A., SecuForte®

Novi dizajn: Rukohvati sa skenerom otiska prsta

HOPPE predstavlja novi dizajn za rukohvate sa ugrađenim skenerom otisaka prstiju: Tehnologija za skeniranje je ugrađena u rukohvat i umesto četvrtastog oblika, kao što je to bio slučaj sa prethodnom verzijom, sada su poluoblog oblika. Ovakav dizajn omogućava prijatnije hvatanje ne ugrožavajući pritom uglasti izgled spreda. Rukohvat i dalje pruža prijatan osećaj prilikom rukovanja zahvaljujući ergonomičnom postavljanju skenera direktno na rukohvat ili kuglu: Otključavanje i otvaranje vrata može se izvršiti u jednom lakom pokretu. Skeneri su i ovog puta dostavljeni od strane vodećeg proizvođača, Idencom kompanije – posebno su laki za korišćenje i pouzdani, čak i u teškim klimatskim uslovima. Postavljanje ovakvog sistema je lako i za montažere: nema potrebe za posebnom pripremom vrata, sve što treba uraditi je provući kabl ka motornoj bravi. Kao i obično, koristi se dobro poznati HOPPE sistem za fiksiranje.

HOPPE S.p.A., rukohvat
HOPPE S.p.A., rukohvat

SecuSignal® – Više od običnog otvaranja i zatvaranja

HOPPE prozorske ručice mogu mnogo više od prostog otvaranja i zatvaranja prozora. SecuSignal® prozorske ručice sa bežičnom komunikacijom, na primer, emituju radio-signal kada se koriste. One to čine koristeći energiju koju generiše sam pokret ručice – bez potrebe za baterijama ili održavanjem! U sistemu pametne kuće ovaj bežični signal može biti ključna informacija za efikasno upravljanje, na primer grejanjem. SecuSignal® funkcioniše na bazi EnOcean standarda i stoga je kompatibilan sa mnogim popularnim sistemima kao što su Somfy TaHoma ili wibutler. Praktične ručice sa bežičnom komunikacijom snabdevene su manjom pločom radio-odašiljača što omogućuje kompaktniji dizajn. Ovakve “nove” SecuSignal® ručice dostupne su u modelima Toulon i Atlanta, a opciono mogu imati zaključavanje sa Secu100® + Secustik® tehnikom. HOPPE uvodi novi SecuSignal® model na sajmu FENSTERBAU FRONTALE 2018 sa popularnom serijom Amsterdam ugaonog oblika.

HOPPE SecuSignal® – Više od običnog otvaranja i zatvaranja
HOPPE S.p.A., SecuSignal®

Pljosnate rozete daju prozoru poseban dodir – mogu se naknadno montirati na postojeće prozore!

Serijom Austin HOPPE nudi seriju prozorskih ručica, koje sa svojom pljosnatom rozetom stavljaju poseban akcenat na prozor. Redukovana visina rozete daje ručici minimalističku i jednostavnu estetiku i stavlja je u prvi plan. U standardnoj verziji prelazak na novi dizajn predstavlja dečju igru: ručica može biti naknadno montirana čak i od strane neobučenih osoba – jedinstvena prednost kad je u pitanju renoviranje. Verzije ručica sa Secustik® i Secu100® + Secustik® tehnikom – oprobanom i dokazanom protivprovalnom tehnikom – ugrađuju se upuštanjem u profil pomoću glodanja. Secustik® tehnika otežava pomeranje prozorskog okova neovlašćenim delovanjem sa spoljašnje strane i time nudi bazičnu sigurnost protiv provala. U verziji sa zaključavanjem Secu100® + Secustik® tehnika sprečava da zaključana ručica bude nasilno zaokrenuta ili iščupana do opterećenja od 100 Nm. Svi Secustik® modeli sadrže VarioFit® – četvrtku promenljive dužine, koju je razvio HOPPE.

HOPPE S.p.A., pljosnate rozete
HOPPE S.p.A., pljosnate rozete

www.hoppe.com
HOPPE S.p.A.
Industriezone 1/5 – Eurocenter
I-39011 Lana (BZ)
M. +381 65 3349 281
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com