Na sajmu BAU 2017: Novosti od HOPPE „Prave kvake“

Svake druge godine na sajmu BAU u Minhenu okuplja se celokupni građevinski sektor. I ove godine bilo je moguće da se izbliza upozna HOPPE – „Prava kvaka“. HOPPE je predstavio aktuelne trendove u dizajnu, efikasna protivprovalna rešenja, kao i tehnička dostignuća za pametne kuće i kontrolu pristupa bez ključa. Predstavljamo Vam neka od njih.

Pljosnate rozete daju prozoru poseban dodir – mogu se naknadno montirati na postojeće prozore!

Serijom Austin HOPPE nudi seriju prozorskih ručica, koje sa svojom pljosnatom rozetom stavljaju poseban akcenat na prozor. Redukovana visina rozete daje ručici minimalističku i jednostavnu estetiku i stavlja je u prvi plan.

U standardnoj verziji prelazak na novi dizajn predstavlja dečju igru: ručica može biti naknadno montirana čak i od strane neobučenih osoba – jedinstvena prednost kad je u pitanju renoviranje.

Verzije ručica sa Secustik® i Secu100® + Secustik® tehnikom – oprobanom i dokazanom protivprovalnom tehnikom – ugrađuju se upuštanjem u profil pomoću glodanja. Secustik® tehnika otežava pomeranje prozorskog okova neovlašćenim delovanjem sa spoljašnje strane i time nudi bazičnu sigurnost protiv provala. U verziji sa zaključavanjem Secu100® + Secustik® tehnika sprečava da zaključana ručica bude nasilno zaokrenuta ili iščupana do opterećenja od 100 Nm. Svi Secustik® modeli sadrže VarioFit® – četvrtku promenljive dužine, koju je razvio HOPPE.

Jednostavna i sigurna – „Prava kvaka“ sa skenerom otiska prsta

HOPPE elementi za ulazna vrata sa integrisanim skenerom otiska prsta nude izuzetno pogodnu kontrolu pristupa bez ključa: skenirajući elementi su ergonomski integrisani direktno u četvrtasti rukohvat ili kuglu, omogućujući otključavanje i otvaranje vrata jednim tečnim pokretom ruke.

HOPPE Jednostavna i sigurna - "Prava kvaka" sa skenerom otiska prsta
HOPPE S.p.A.

Skeneri koji se koriste dolaze od vodećeg dobavljača – firme Idencom. Veoma su jednostavni za upotrebu i funkcionišu pouzdano čak i u ekstremnim uslovima. Instalacija je laka: nema potrebe za glodanjem, dovoljno je sprovesti kabl do motorne brave. Za fiksiranje se koristi poznati HOPPE sistem za pričvršćivanje. HOPPE je jedini evropski proizvođač koji nudi kuglu sa skenerom otiska prsta u kombinaciji sa sigurnosnom garniturom ili sigurnosnom rozetom.

SecuSelect® – Sigurnost i dizajn

Većina provalnika uspeva da uđe u unutrašnjost doma putem prozora. Mnogi od njih nisu obeshrabreni zaključanom prozorskom ručicom i čine sve da silom savladaju cilindar. U takvom slučaju, HOPPE prozorske ručice SecuSelect® obezbeđuju posebnu zaštitu: cilindar se nalazi u telu rozete umesto u samoj ručici. Ukoliko provalnik uspe da silom zaokrene ručicu, rozeta ostaje na prozorskom profilu i čuva prozor sigurno zaključanim.

Prozorske ručice SecuSelect® takođe podrazumevaju i tehnike Secu100® + Secustik® i ispunjavaju zahteve norme RAL100 i shodno tome mogu se koristiti za klase otpornosti od RC1 do RC6.

HOPPE SecuSelect® – Sigurnost i dizajn
HOPPE S.p.A.

Zahvaljujući HOPPE Quick-Fit povezivanju (HOPPE brzospajajuća četvrtka) SecuSelect® nudi primenu formi ručica, koje su do skora bile rezervisane isključivo za garniture za unutrašnja vrata. Time se stiču dve dodatne prednosti: nema potrebe za imbus-vijkom i forma ručice ne trpi usled prusutva cilinidra (koji je izmešten na rozetu).

Grupa HOPPE je lider u Evropi za razvoj, proizvodnju i distribuciju rešenja za vrata i prozore. Ova porodična firma, osnovana 1952. godine, sa sedištem u Švajcarskoj, broji preko 2.600 zaposlenih širom sveta, a vode je Volf i Kristof Hope iz druge generacije.

www.hoppe.com
HOPPE S.p.A.
Industriezone 1/5 – Eurocenter
I-39011 Lana (BZ)
M. +381 65 3349 281
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com