Brave na vašim kupatilima – kreativnost koja se ne može isprati!

Kada mislite da ste sve videli i da Vas baš nista ne može iznenaditi, dizajneri širom sveta rade punom parom da Vas razuvere i ostave bez teksta! Potpuno inovativni pristupi dizajnu, sa prizvukom “nemogućeg”, podižu ljudsku svest i pojačavaju na važnosti pojam uobičajenih i skoro neprimetnih elemanata u Vašem domu, kao što su to brave.

Brave su vrlo funkcionalni elementi u Vašem domu o kojima se možda najmanje vodi računa. 

Specifičan mehanizam

Specifičan mehanizam zaključavanja i otključavanja na vratima kupatila je sasvim nov pristup dizajnu. Možete isprogramirati svoj broj telefona kao i vreme koje ćete utrošiti u kupatilu. Kada memorišete vreme, svaki put kada zatvorite vrata i pritisnete dugme “go”, oglasiće se zvučno 30 sekundi do početka izvršenja zadatog vremena. U tom periodu, Vi se možete predomisliti i promeniti memorisano vreme, ili isključiti radnju u potpunosti. Tada će se takođe oglasiti jači zvuk koji će biti praćen pozivom zabeleženog telefonskog broja. Ova brava je idealna za starije osobe kojima se može desiti eventualno neka nezgoda u kupatilu.

Specifičan mehanizam zaključavanja
Slika 2 – Specifičan mehanizam zaključavanja

Indikator zatvaranja

Ova brava dolazi sa ključem na kojem se nalazi indikator u vidu katanca. Kada ubacite ključ u bravu i lagano ga okrenete, fleksibilna plastika će se pomeriti iz zatvorenog u otvoreno.

Brava sa specijalnim ključem
Slika 3 – Brava sa specijalnim ključem

Konkavna brava

Konkavna brava dolazi sa prstenom koji svetli u mraku i pomoću kojeg se vrata otključavaju / zaključavaju.

Svetleća brava
Slika 4 – Svetleća brava

Brava sa kodom

Poput šifrovanog zaključavanja bicikla ili kofera, tako i ova brava ima svoju šifru, koju Vi zadajete. Samo dobitna kobinacija može otvoriti ova vrata. Potrebno je kreirati šifru od četiri broja.

Brava sa kodom
Slika 5 – Brava sa kodom

Postoji još mnogo zanimljivih opcija i rešenja za Vaša vrata koja će Vam zagolicati maštu iznova. Na Vama je da odaberete.