Uskoro počinje V po redu naučno stručna konferencija Sfera 2018

U Mostaru uskoro počinje V po redu naučno stručna konferencija „Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“

V po redu međunarodna naučno stručna konferencija „Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“ održat će se 28. i 29. marta, 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Tako je kompanija Sfera d.o.o. Mostar, inače organizator ove manifestacije, nastavila dosadašnju uspješnu praksu organiziranja naučno stručnih konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture. Petu po redu konferenciju Sfera d.o.o. Mostar organizuje u saradnji sa Mašinskm fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara.

Konferencija je dvodnevnog karaktera i okupi oko 400 gostiju iz domena pomenute teme s područja cijele regije. Uvodničari će biti prof.dr. Branislav Živković, mr.sc. Nijaz Delalić, te brojni drugi predavači kao predstavnici institucija, fakulteta, te prestavnici sponzora i partnera. Kompanije, pored konferencijskog dijela, imaju priliku izlaganje u vidu prezentacije za sve pristutne, kao i izložbeni prostor unutar objekta.

Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje

Sponzori konferencije su kompanije: Taurus, Vaillant i Nobel.

Partneri i izlagači konferencije su kompanije: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, te kompanija Airco B.

Sfera 2018: Klimatizacija, grejanje, hlađenje
Sfera 2018: Klimatizacija, grejanje, hlađenje

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju, ventilaciju, grijanje i hlađenje. Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna vik sistema, u drugom dijelu konferencije. Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

Učešće na konferenciji je besplatno, a broj mjesta ograničen. Rezervišite Vaše mjesto na vrijeme i pridružite nam se na nadolazećoj konferenciji “Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“. Link za registraciju je: https://2018.sfera.ba/online-registracija/

SFERA d.o.o. Mostar
Tel. +387 36 578 259
Email: marketing@sfera.ba
Web: www.sfera.com