Inovativna IT i softverska rešenja za inteligentnu digitalizaciju

Klaes GmbH & Co. KG iz Nemačke obezbeđuje inovativna IT i softverska rešenja za inteligentnu digitalizaciju. Sa Klaesom, ne samo da se procesi kompanije za proizvodnju prozora mogu efikasno dizajnirati, već i za druge proizvode, kao što su ulazna vrata i fasade od svih vrsta materijala.

Pored direktne podrške koju Klaes tim pruža širom zemlje, sajmovi i događaji su važne komponente u kultivaciji tržišta. I ovde je Klaes aktivan na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou… nedavno na međunarodnom sajmu BAU u Minhenu, i regionalnom industrijskom danu Klaesovog kupca.

Klaes 3D: Samo unesite

Klaes 3D za nadstrešnice i hladne zimske bašte je detaljno ispitan. Sa inteligentnim sistemom unosa, čak i složene konstrukcije se mogu vrlo lako uneti preko polja u listi menija. To znači da su potpuno izgrađene hladne zimske bašte sa željenim varijantama, detaljima i dodatnim delovima moguće u roku od nekoliko minuta. Dakle, kompletna 3D CAD konstrukcija – bez crtanja jedne linije. Proračun ili mašinski podaci su već završeni!

Pojedinačni koraci – počnite sa krovnom nastrešnicom

  • Prilagoditi građevinsku situaciju. Kod samostojeće varijante automatski se procenjuju završne kapice za grede, oluke i zidne veze. Ako postavite situaciju na „zid“, oni se zamenjuju ravnim završnim poklopcima. Reference dimenzija su takođe prilagođene direktno za ulaz. Ovde se uklanja zidna montaža, što znači da se konstrukciji dodaju 2 nosača.
  • Promena serije profila. npr. od jeftine do kvalitetne varijante. Profili se automatski razmenjuju, uključujući pridružene zavrtnje i konektore. Ako je potrebno i LED svetla, grejači, senzori za svetlo, vetar, temperaturu i kišu, uključujući bušenje i povezivanje instalacija.
  • Odredite elemente podkonstrukcije: klizni Ili rotirajući sistemi, sistemi preklapanja, fiksni elementi. Ako je potrebno, mogu biti dodate tende ili rajsfešlusi.
  • Dodaci kao što su korpa za hvatanje lišća, set odvodnih cevi, sekvencijalni lanac pokreću različite obrade u tehnički relevantnim profilima, kao što su nosači / potporni paneli ili oluci.
  • Zamenite stakleni krov… zaptivka staklenih spojeva / greda / aluminijumska prečka. Profili, komadni artikli i obrada se automatski podešavaju u zavisnosti od unosa. Ili stakleni krov postaje krov sa žaluzinama – samorotirajući ili sa motorizovanim kliznim mehanizmom.
  • Unesite dimenzije. Da, mogu se uneti i na kraju, kada je sve zapravo završeno, i sve će se automatski podesiti. Okovi i pogonski mehanizmi se odmah prilagođavaju promenjenim veličinama i težinama.

Direktna razmena

Početkom maja, Klaes je organizovao industrijski dan „Meeting point windows – automatizacija u trgovini“ kod kupca sa proizvođačima prozora i partnerskim kompanijama. Kompanija Anton Manhart je dugi niz godina klijent Klaesa i nedavno je kompletnu proizvodnju drvenih prozora postavila na nove temelje na tri načina. Od 2021. godine izgradili su novu proizvodnu halu, opremili je povezanim Weinig mašinama i prešli sa Klaes Vario na Klaes Professional! Zajedničko rešenje funkcioniše tako dobro da su Anton Manhart i njegov tim rado ugostili proizvođače prozora iz Bavarske i susednih regiona. Bili su u mogućnosti da intenzivno razmenjuju ideje sa njim i sa svim ostalim učesnicima projekta o saradnji kako na projektu, tako i u kasnijem periodu: Adler Lacke, Leitz alati, Maco okovi, Schuko ekstrakcija, Stemeseder aluminijumski profili, Weinig mašine i Klaes softver.

Novi logo Klaesa

Klaes GmbH & Co. KG
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler
Marko Šaletić
+381 63 654 511
msaletic@klaes.com
www.klaes.com

Prethodni tekstKoju ulogu stolarija ima kada je važno da objekat dobije LEED sertifikat?
Sledeći tekstPIM 6509 – CNC mašina za obradu PVC profila