Novosti od HOPPE-a „Prave kvake“

Svake druge godine stručnjaci iz branše okupljaju se na sajmu FENSTERBAU FRONTALE u Nirnbergu kako bi se informisali o poslednjim inovacijama iz sveta prozora, vrata i fasada. Kao i prethodnih godina posetioci su imali mogućnost da se bliže upoznaju sa HOPPE – „Pravom kvakom“. Na svom starom mestu u hali 4 HOPPE je posetiocima predstavio svoje nove modele i nova tehnička rešenja.

SecuSignal® – Otvoreni ili zatvoreni? Pitanje koje pripada prošlosti

HOPPE prozorske ručice mogu mnogo više od običnog otvaranja i zatvaranja prozora. SecuSignal® prozorske ručice emituju radio-signal prilikom njihovog korišćenja. Za emitovanje signala koristi se energija, koja se generiše prilikom samog pokretanja ručice – bez baterija i bez potrebe za održavanjem. U sistemu pametne kuće, ovaj radio-signal može da se iskoristi kao izvor informacije za na primer efikasno upravljanje grejanjem. Ove praktične prozorske ručice sa radio-odašiljačem su u međuvremenu postale kompaktnije: manja ploča radio-odašiljača omogućava njeno potpuno sakrivanje ispod oklopa rozete. Ovako redizajnirane ručice dostupne su u dva modela: Toulon i Atlanta. Na zahtev mogu biti dodatno snabdevene protivprovalnom tehnikom sa zaključavanjem Secu100® + Secustik®.

SecuSignal®
HOPPE SecuSignal® prozorske ručice

Jednostavna i sigurna: „Prava kvaka“ sa skenerom otiska prsta

HOPPE elementi za ulazna vrata sa integrisanim skenerom otiska prsta firme Idencom imali su premijeru na sajmu FENSTERBAU FRONTALE 2016. Do sada su skenerom otiska prsta snabdeveni rukohvati sa okruglim i pravougaonim presekom i kugla za ulazna vrata. HOPPE je jedini evropski proizvođač, koji nudi kuglu sa skenerom otiska prsta, koju je moguće kombinovati bilo sa sigurnosnom garniturom, bilo sa rozetom. Primenjeni skeneri su izuzetno jednostavni za upotrebu i pouzdani. Pored toga vrlo su kompaktni što olakšava montažu. Potrebno je samo sprovesti kabl od oslonaca rukohvata ili kugle do brave. Dalje se mogu primenjivati poznati HOPPE sistemi za pričvrsćivanje.

HOPPE elementi za ulazna vrata
HOPPE „Prava kvaka“

Od sada i na prozorima: pljosnate rozete

Pljosnate rozete već izvesno vreme daruju dodir modernosti, koja se ceni. Sada je minimalistički stil pljosnatih rozeta dostupan i za prozore. Serija Austin omogućava da prelazak na moderni vizuelni stil bude izuzetno jednostavan: određene verzije mogu se jednostavno primeniti, čak i od strane krajnjeg korisnika, što je velika prednost u slučaju renoviranja. Sa četiri različite varijante, sa i bez tehnike Secustik® i verzijama sa zaključavanjem i tehnikom Secu100®, nova serija nije izuzetna samo sa estetskog stanovišta, već nudi i dokazane tehnike protivprovalne zaštite. Secustik® modeli su takođe dostupni sa četvrtkom promenljive dužine, koju je razvio HOPPE.

Serija Austin
HOPPE pljosnate rozete serije Austin

Sertos® utično povezivanje kvake sa kugličnim prihvatnim mehanizmom

Sertos® utično povezivanje za javne objekte ne samo da omogućava veoma jednostavnu montažu, već se i demontaža kvake izvodi bez i malo napora i bez potrebe za specijalnim alatom. Običan odvijač je više nego dovoljan. Srž nove tehnike kod utičnog povezivanja je kuglični prihvat u ležištu rozete, odnosno štita, koji je razvio HOPPE. Ali to nije sve: novo Sertos® povezivanje za javne objekte je takođe izuzetno postojano. Može da podnese test izdržljivosti od 1.000.000 radnih ciklusa, a da pri tom ne dođe do slabljenja funkcionisanja. To znači da garniture Sertos® petostruko premašuju zahteve koje postavlja standard DIN EN 1906 za upotrebnu kategoriju 4.

Kuglični prihvat u ležištu rozete
HOPPE Sertos® utično povezivanje za javne objekte
Sertos® petostruko premašuju zahteve
HOPPE Sertos® povezivanje za javne objekte

Grupa HOPPE je lider u Evropi za razvoj, proizvodnju i distribuciju rešenja za vrata i prozore. Porodičnu firmu HOPPE, čije se sedište nalazi u Švajcarskoj, osnovao je Fridrih Hope 1952. godine. Grupa HOPPE zapošljava preko 2.600 saradnika širom sveta, a vode je Volf i Kristof Hope iz druge generacije.

www.hoppe.com
HOPPE S.p.A.
Industriezone 1/5 – Eurocenter
I-39011 Lana (BZ)
M. +381 65 3349 281
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com