Hans-Joachim Konz, PhD – je novi predsednik „Glasstec 2016“

Hans Joachim Konz, PhD, Izvršni član odbora SCHOTT AG je novi predsednik Glasstec-a 2016. Glasstec predsedništvo se vrši naizmenično u intervalima od dve godine, između Federalne asocijacije u industriji stakla Nemačke (BV Glas), na čijem čelu je takođe Konz i sa Federalnom asocijacijom u trgovini zastaklivanja Nemačke (BIV). Ove dve organizacije su po konceptu sponzori glasstec-a, zajedno sa „German Machinery & Plant Manufacturers Association“ (VDMA).

Glasstec je vodeći sajam na svetu za industriju stakla

Hans Joachim Konz je na čelu SCHOTT AG, vodeće internacionalne grupe koja služi različitim tržištima, uključujući i kućne aparate, farmaceutske proizvode, elektroniku, optiku, transport i arhitekturu. Kroz svoju istoriju od skoro 130 godina, ova kompanija je konstantno beležila rast i postavljala nove standard u industriji stakla.

Glasstec 2016 je skup svih profesionalaca

Hans Joachim Konz je diplomirao mehaničko inženjerstvo na Aachen univerzitetu (RWTH) 1985, nakon specijalizacije u proizvodnom inženjerstvu, do svog doktorata 1989 radio je kao asistent pri istraživanju na RWTH. Konz je započeo svoju karijeru u MAHO AG, gde je vodio menadžment i logistiku. Posle zaposlenja u građevinskoj kompaniji KHS Maschinebau i Anlagenbau AG, pridružio se SCHOTT kompaniji kao tehnički menadžer do 1995. U 2003 postavljen je na vodeću funkciju i postao je član SCHOTT grupe menadžmenta. U izvršnom veću je od 2008. godine.

Glasstec 2016 će se održati u Düsseldorf Exhibition Centre od 20.-23. Septembra 2016.

Osim svojih funkcija u SCHOTT grupi i predsedništva u BV Glas kompaniji, takođe je savetnik na velikom broju univerziteta, i član je mnogobrojnih komiteta za istraživanje i razvoj tehnologije u Nemačkoj.

„Glasstec je vodeći sajam na svetu za industriju stakla, kao i platforma za inovacije i njihovo predstavljanje. Sve to zajedno je jako stimulativno za industriju. Ja sam zaista zadovoljan što mogu da predstavljam čitavu industriju stakla kao predsednik Glasstec-a 2016“

– izjavio je Konz.

Najveći događaj na sajmu će biti specijalno izlaganje u tehnologiji stakla uživo u hali 11.

Glasstec 2016 je skup svih profesionalaca u mehaničkom inženjeringu, industriji, arhitekturi, prodaji i solarnoj energiji. Njegov širok spektar pokriva i mnogobrojne specijalne izvedbe i konferencije, pružajući dodatnu vrednost u iskustvu onima koji ga posete. Najveći događaj na sajmu će biti specijalno izlaganje u tehnologiji stakla uživo u hali 11. Kao i ranijih godina, i ovaj događaj je organizovao prof. Stefan Behling sa kolegama sa instituta građevinske konstrukcije univerziteta u Štutgardu.

Solar meets Glass konferenciju sa temama

Konferencijski program će obuhvatati strukturu stakla sa prezentacijama najboljih arhitekata kao i Solar meets Glass konferenciju sa temama koje pokrivaju staklo, i njegovo učešće u solarnoj industriji.

20.-23. septembra 2016.

Glasstec 2016 će se održati u Düsseldorf Exhibition Centre od 20.-23. septembra 2016. Sve informacije o sajmu su dostupne na www.glasstec.de.

Izlagači se mogu registrovati za učešće direktno

Izlagači se mogu registrovati za učešće direktno na www.glasstec-online.com/2330.

Više detalja možete pročitati na:
www.glasstec-online.com/presse
sve fotografije možete pogledati:
https://fotoservice.messe-duesseldorf.de/glasstec