MINION „nosi“ Elvial aluminijumski sistem

Istorijska zgrada u kojoj se nekada nalazio robni lanac MINION koristila je napredne aluminijske sisteme i prilagođena rešenja grčke kompanije sa velikim međunarodnim prisustvom.

Još jedan jedinstveni projekat estetike i istorije „nosi“ ELVIAL aluminijske sisteme. Znamenita zgrada, stara legendarna prodavnica u Atini, istorijski MINION, koja je bila povezana i identifikovana u sećanjima Atinjana sa procvatom istorijskog centra grada, spremna je da ponovo otvori svoja vrata u proleće 2024. godine.

Ovaj ikonički objekat će biti preuređen u modernu, bioklimatsku zgradu sa različitim namenama, koja će sadržavati prostorije za obedovanje, komercijalne prodavnice, kancelarije i stanove, udahnjujući novi život u centar Atine. Vredno je napomenuti da je oko Trga Omonia ovo prva simbolična zgrada koja je izgrađena, označavajući početak mnogih investicija u širem području, doprinoseći obnovi i ekonomskoj revitalizaciji lokalnog tržišta.

Minion zgrada u Grčkoj sa Elvial aluminijumskim sistemom
foto: Elvial

MINION „nosi“ sledeće ELVIAL aluminijumske sisteme:

Fasada ELVIAL FS50. Velika površina fasada MINION-a predstavljala je konstruktivni i estetski izazov. Fasade ELVIAL FS50 bile su konačan izbor. Ova fleksibilna rešenja savršeno podržavaju napredan arhitektonski dizajn i inženjerske zahteve. Štiti prostor od elemenata prirode i ne samo to, omogućavajući istovremeno svetlost da doprinese unutrašnjem dizajnu.

Sistem otvaranja ESSENCE W67BS HI² je jedinstveni primer kreativnosti ELVIAL-a. Kombinuje minimalistički dizajn sa vrhunskim tehnologijama i pruža neosporan kvalitet, garantovanu energetsku efikasnost, sigurnost i estetsku harmoniju u ovom ikoničnom projektu.

Minion zgrada u Grčkoj sa Elvial aluminijumskim sistemom
foto: Elvial

„Novi MINION“ je razvijen od strane DIMAND S.A. čiji je tim ambicija stvaranje modernog, pionirskog, bioklimatskog zdanja sa kancelarijama i poslovnim prostorima koji će zadovoljiti ekološke ciljeve i savremene potrebe društva. Takođe, KOMEAL se bavio proizvodnjom ELVIAL aluminijumskih sistema.

Regenerisana, bioklimatska zgrada osvetljena je u tri boje: narandžastoj, koja je zaštitni znak MINION-a, maslinasto zelenoj i beloj, nekoliko meseci pre završetka projekta, ističući novu arhitekturu fasada i stvaranje noćnog obeležja u centru Atine, kao integralnog dela nove slike Atine, odgovorne prema životnoj sredini u pogledu potrošnje energije i svetlosnog zagađenja. Za uspeh tako velikog projekta kao što je MINION neophodna je dobra saradnja svih uključenih strana.

Doprinosi projektu dolaze od:

  • Investitor: DIMAND S.A.
  • Istraživačka kancelarija/arhitekte: MINOS DIGENIS ARQUITECTOS
  • Proizvođač aluminijumskih sistema: KOMEAL, Panagiotis Th. Kotsos
  • ELVIAL Aluminijumski sistemi: ESSENCE W67BS HI² & ELVIAL FS50

ELVIAL, sa mnogo godina iskustva u velikim projektima, bio je spreman od početka izgradnje projekta da ponudi stručnost, pružajući rešenja tokom celog procesa izgradnje, održavajući odličnu saradnju sa svim učesnicima projekta.

www.elvial-i2.eu

www.elvial.com