Neverovatni građevinski poduhvat Louvre Abu Dhabi konačno kompletiran

Prateći više od deset godina planiranja i konstruisanja, neverovatni građevinski poduhvat Louvre Abu Dhabi konačno je kompletiran, a celokupna svetska javnost je fascinirana i veoma uzbuđena zbog toga…

Ova kompleksna geometrijska struktura takođe poseduje i 7.850 zvezda
Ova kompleksna geometrijska struktura takođe poseduje i 7.850 zvezda

Za to postoje jako opravdani razlozi, a jedan od njih jeste što je ovo veoma neobičan projekat koji svim svojim posetiocima otvara vrata novembra 2017. godine, dozvoljavajući im da uživaju u nekim od najboljih svetskih umetničkih dela, koja premošćavaju sve razlike između istočnne i zapadne kulture.

Francuski arhitekta Žan Nouvel predstavjla čoveka koji je izmislio ovo arhitektonsko čudo, sa 55 individualnih građevina uključujući 23 galerije koje čine da ovaj muzej postane jedno od najlepših mesta za posetioce Ujedinjenih Arapskih Emirata. Naravno, dizajn je sam po sebi inspirisan tradicionalnom arhitekturom Emirata, sa centralnim delom veoma ambiciozne šeme predstavljene velikom kupolom koja deluje kao da lebdi iznad čitavog muzeja.

celokupna svetska javnost je fascinirana
Celokupna svetska javnost je fascinirana

Ova kompleksna geometrijska struktura takođe poseduje i 7.850 zvezda, ponovljenih u različitim bojama i uglovima, u osam slojeva, koji stvaraju izvanredan efekat tokom kontakta sa suncem koje prolazi iznad, prilikom čega se njegovi zraci filtriraju putem perforacije kako bi stvorili efekat reflektovan kao „kiša svetlosti“. Impozantna kupola podržana je sa četiri permantentna, ali, ipak vidljiva stuba, od kojih svaki ostaje otvoren pogledu iz eksterijera i enterijera.

Louvre Abu Dhabi muzej nudi brojne galerije i izložbene prostore
Louvre Abu Dhabi muzej nudi brojne galerije i izložbene prostore

Smešten na ostrvu Sadijat, Louvre Abu Dhabi muzej nudi brojne galerije i izložbene prostore, dečiji muzej i predivni auditorijum, restoran, a svi njegovi delovi su uvek spremni da dočekaju svoje goste komforom i stilom. Poseta ovom izvanrednom mestu može iziskivati dobru formu i jaku volju, jer poseduje previše stvari koje morate videti.

Izvor: www.mojenterijer.rs