Sutra PIT WinDoor 2024: Stručnošću, inovacijama i praktičnim uvidima otvorimo mogućnosti rasta

PIT WinDoor 2024: Stručnošću, inovacijama i praktičnim uvidima otvorimo mogućnosti rasta, dvodnevni događaj posvećen industriji PVC i ALU prozora, vrata i fasada u Bosni i Hercegovini počinje sutra u Kongresnoj dvorani TC „Dramar“ u Tuzli u organizaciji agencije Bravaria Industrial Marketing uz podršku brenda PIT Events.

Ovaj je događaj nastavak tradicije ustanovljene 2022. godine konferencijom PIT WinDoorCon, a cilj mu je kreirati mesto susreta stručnjaka i profesionalaca, teorijskih dosega, inovacija i praktičnih uvida te jačati praksu umrežavanja i aktualizacije gorućih pitanja, na ovaj način sektoru koji već u drugoj deceniji beleži značajan rast ukazujući potrebnu zasluženu pažnju.

„Najznačajniji problemi s kojima se kompanije susreću su, u prvom redu, nedostatak stučnih i osposobljenih, nemogućnost pronalaska kupaca te kašnjenja i nemogućnost nabavke sirovina, pokazalo je istraživanje provedeno pre održavanja PIT WinDoorCona 2022“, reči su Bademe Durkić, inženjerke i Lean konsultantice koja je vodila istraživanje.

Rečeno istraživanje sugeriše jasnu potrebu za edukacijom i usmerenim obrazovanjem, umrežavanjem pojedinaca i kompanija te sinhroniziranim radom poslovne i šire društvene zajednice.

„Cilj nam je steći uvid u trenutno stanje: koliko smo odmakli od početka?, ponuditi odgovore na pitanje kako ojačati konkuretnost poslovanja u ovom sektoru te ponuditi nove tokove i inovacije. Usto, i ove godine predstavićemo rezultate istraživanja te jasno moći videti goruće izazove i probleme, ali i obavezan smer delovanja“, izjavila je Samira Avdić, direktorica agencije organizatora.

Iz agende izdvajamo: predstavljanje rezultata istraživanja stanja u industriji prozora, vrata i fasada, kao i predstavljanje rezultata poslovanja branše prozora, vrata i fasada u EU. Budućnost i trendovi kod prozora, vrata i fasada; ALU i PVC profila za građevinsku stolariju; mašina i opreme za proizvodnju ALU i PVC stolarije; okova za prozore, vrata i fasade, budućnost i trendovi kod stakla za prozore, vrata i fasade teme su koje će biti aktuelne.

Lideri proizvodnje predstaviće primere dobre prakse u proizvodnji građevinske stolarije, a biće govora i o digitalizaciji proizvodnje i poslovanja kompanija za proizvodnju građevinske stolarije, kao i o fasadnom inžinjeringu te kako bi regionalne kompanije mogle povećati svoj izvoz.

Posjetitelji će moći uživati i učiti tokom dvije panel diskusije:

  • Panel diskusija I: Kuda ide industrija građevinske stolarije, tj. prozora, vrata i fasada?
  • Panel diskusija II: Dosta jeftine proizvodnje – Kako poboljšati biznis model i nastup na stranim tržištima?

Drugog dana događaja posetioce očekuju dve radionice te poseta proizvodnim pogonima proizvođača ALU i PVC stolarije:

  • Interaktivna radionica I: Dizajnirajmo perfektan koncept građevinske stolarije i fasade
  • Interaktivna radionica II: Dizajnirajmo optimalan sistem prodaje i distribicije na stranom tržištu

Posetite događaj koji će okupiti najbolje regionalne izlagače, partnere i goste s ciljem da se učesnicima i njihovim kompanijama pruži najveća dodatna poslovna vrednost.

Učesnici događaja: prof. dr Dragan Škobalj (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Srbija); Zoran Đurđević (Kala Consulting, Srbija); Haris Hotić (Ekon ImmoGroup Doo, Švajcarska); Nihad Muhamedagić, (Senior Lean Konsultant, Targer E&C, BiH); Uroš Samardžija (Manadžer, eOdraz, Srbija); Dražana Marjanović Džambas (voditelj tehničke pripreme, Kristal, BiH); Ernel Operta (Yanoka, BiH); Envera Garić (BoWiDo, BiH); Amer Hamidović (direktor proizvodnog pogona Yavuz Company, BiH); Nijaz Hadžić (trener, ORGADATA Software-Dienstleistungen AG, Nemačka); Barbara Čaušević (Human Capital Advisor, Targer E&C, BiH); Tarik Kadrispahić (direktor i suosnivač Targer E&C, BiH); Stipe Krišto (CEO, B KRUG d.o.o, BiH); Duško Todorović (direktor Tehnosint, BiH); Elvedina Skulić (voditelj Sektora za kontrolu ulazne sirovine i pripremu dryblend materijala, LB Profile, BiH); Mirzet Suljkanović (direktor Bowido / Al-Bowido, BiH).

Platinum sponzori događaja: BoWiDo BiH, LB Profile, Al-BoWiDo
Srebrni sponzori događaja: VBH, Kristal
Bronzani sponzori događaja: EURO-ROAL, GEOInova, Deceuninck, GTS Adriatic
Prijatelji događaja: Yavuz, B Krug, Tehnosint Group
Business media partners: Akta.ba, PIT.ba

Medijski pokrovitelji: Manager.ba, Prozori+Vrata, m-Kvadrat, TK Portal, TuzlaInfo, Dobojskiinfo, TNT Group, RTV SLON, ZOS Radio.

Dobrodošli.