Zlatna medalja od strane agencije za rangiranje EcoVadis

Agencija za rejting EcoVadis dodelila je REHAU zlatnu medalju

REHAU GRUPA
po prvi put nagrađena – Uspešan skok na vrh!

Kompanija REHAU u svim svojim segmentima poslovanja dosledno primenjuje odgovorno upravljanje – očigledno uspešno. Agencija za rejting EcoVadis dodelila je REHAU zlatnu medalju za svoj angažman u oblasti održivog upravljanja.

Sa ukupnim rezultatom od 71 od mogućih 100 poena, REHAU grupa je po prvi put osvojila zlatni sertifikat i time se svrstala među 5% najboljih kompanija učesnica i 1% najboljih iz oblasti plastičnih proizvoda. Nezavisna agencija za rejting EcoVadis od 2007. godine ocenjuje performanse održivosti kompanija, u kategorijama životne sredine, rada i ljudskih prava, etike i odoržive nabavke. EcoVadis sa 21 kriterijumom iz oblasti održivosti čini aktivnosti kompanija, sa internacionalnim lancima snabdevanja, merljivim i uporedivim, čime se stvara poverenje i transparentnost među poslovnim partnerima.

REHAU proizvodi rešenja za građevinski, automobilski i industrijski sektor
REHAU proizvodi rešenja za građevinski, automobilski i industrijski sektor

EcoVadis obezbeđuje kompanijama holističko rangiranje u segmentu kompanijske odgovornosti. Društveno odgovorno poslovanje (Coporate Social Responsibility) ili skraćeno CSR označava društvenu odgovornost kompanija u smislu održivog upravljanja. Velike multinacionalne kompanije sarađuju sa agencijom EcoVadis kako bi održivost svojih globalnih lanaca snabdevanja unapredili i učinili transparetnom.

Konstantan dalji razvoj u kompaniji REHAU

REHAU grupa stalno napreduje što se odražava i u ocenama EcoVadis rejtinga, sprovedenih poslednjih godina. Rezultat od 58 poena u 2019. godini, do 65 poena u 2020. godini, sada je još jednom nadmašen sa 71 poenom u ovoj godini.

„To je timski uspeh mnogih kolega i koleginica iz raznih stručnih odeljenja: pravno, ljudskih resursa, upravljanje životnom sredinom i energijom, kao i održivošću. Na to možemo da budemo ponosni ali tu nećemo stati.“
Andreas Jenne Head of Sustainability REHAU grupe.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com

Prethodni tekstSTAKLO III deo – Nezamenljiv materijal u svakodnevnom životu
Sledeći tekstAluprof i pametan dom – Aluminijumska stolarija za 21. vek