Novosti Zlatna medalja od strane agencije za rangiranje EcoVadis

Zlatna medalja od strane agencije za rangiranje EcoVadis

Agencija za rejting EcoVadis dodelila je REHAU zlatnu medalju

REHAU GRUPA
po prvi put nagrađena – Uspešan skok na vrh!

Kompanija REHAU u svim svojim segmentima poslovanja dosledno primenjuje odgovorno upravljanje – očigledno uspešno. Agencija za rejting EcoVadis dodelila je REHAU zlatnu medalju za svoj angažman u oblasti održivog upravljanja.

Sa ukupnim rezultatom od 71 od mogućih 100 poena, REHAU grupa je po prvi put osvojila zlatni sertifikat i time se svrstala među 5% najboljih kompanija učesnica i 1% najboljih iz oblasti plastičnih proizvoda. Nezavisna agencija za rejting EcoVadis od 2007. godine ocenjuje performanse održivosti kompanija, u kategorijama životne sredine, rada i ljudskih prava, etike i odoržive nabavke. EcoVadis sa 21 kriterijumom iz oblasti održivosti čini aktivnosti kompanija, sa internacionalnim lancima snabdevanja, merljivim i uporedivim, čime se stvara poverenje i transparentnost među poslovnim partnerima.

REHAU proizvodi rešenja za građevinski, automobilski i industrijski sektor
REHAU proizvodi rešenja za građevinski, automobilski i industrijski sektor

EcoVadis obezbeđuje kompanijama holističko rangiranje u segmentu kompanijske odgovornosti. Društveno odgovorno poslovanje (Coporate Social Responsibility) ili skraćeno CSR označava društvenu odgovornost kompanija u smislu održivog upravljanja. Velike multinacionalne kompanije sarađuju sa agencijom EcoVadis kako bi održivost svojih globalnih lanaca snabdevanja unapredili i učinili transparetnom.

Konstantan dalji razvoj u kompaniji REHAU

REHAU grupa stalno napreduje što se odražava i u ocenama EcoVadis rejtinga, sprovedenih poslednjih godina. Rezultat od 58 poena u 2019. godini, do 65 poena u 2020. godini, sada je još jednom nadmašen sa 71 poenom u ovoj godini.

„To je timski uspeh mnogih kolega i koleginica iz raznih stručnih odeljenja: pravno, ljudskih resursa, upravljanje životnom sredinom i energijom, kao i održivošću. Na to možemo da budemo ponosni ali tu nećemo stati.“
Andreas Jenne Head of Sustainability REHAU grupe.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com

Prethodni tekstSTAKLO III deo – Nezamenljiv materijal u svakodnevnom životu
Sledeći tekstAluprof i pametan dom – Aluminijumska stolarija za 21. vek