Šta je japanski zid?

Japanski zid je moderno rešenje za vaš enterijer. Sigurno niste pomislili da bi zavese mogle u mnogome promeniti izgled vašeg životnog prostora, ali verujte da je to slučaj sa japanskim zidom iliti zavesama. Japanske zavese se sastoje od širokih dugih traka koje padaju na pod. Postavljaju se na šipke iznad prozora i idealno su rešenje za sve zastakljene kancelarije poslovnih prostora.

Japanske zavese su interesantan detalj u vašem domu koji sprečava radoznale poglede da zadiru u vašu privatnost.

Održavanje japanskog zida

Prednost ovih zavesa je u njihovom lakom održavanju. Za razliku od običnih platnenih zavesa koje se moraju prati i sušiti, japanske zavese se brišu krpom za prašinu, te pripadaju redovnom čišćenju kuće.

Japanske zavese u vašem domu
Slika 2 – Japanske zavese u vašem domu

Funkcionalnost zavesa

Vrlo su praktične jer imaju mogućnost pomeranja na jednu ili obe strane. Poseduju mehanizam za upravljanje, te rukovanje ne predstavlja nikakav problem. Japanske zavese se lako prilagođavaju svakoj dimenziji prozora, vrata ili staklenih pregradnih zidova. Ukoliko želite razdvojiti prostoriju staklenom pregradom, japanske zavese su odlično i povoljno rešenje.

Pored prekrivanja većih staklenih površina, japanski zid se može dobro uklopiti i u staklene bašte i sobe sa velikim prozorima i visokim plafonima.

Zavese od dugih traka
Slika 3 – Zavese od dugih traka

Dostupnost japanskih zavesa

Zavese se lako uklapaju u svaki prostor zahvaljujući velikom izboru dezena i boja. Pogodne su za restorane, kafiće itd. Najčešće se mogu naći u nežnim nijansama roze ili krem boje. Japanske zavese su pravo rešenje za prostorije u kojima je od značaja svetlost, funkcionalnost i posebnost enterijera.

Zavese namenjene kućnom enterijeru najčešće se biraju u veselim, jarkim bojama, dok se one u svetlijim tonovima biraju za poslovne prostore jer ističu strogost i ozbiljnost.