Vrata napravljena od raznih bojanih filmskih slajdova

Ponekad se među skupinom dizajnerskih rešenja za vaš prostor naiđe na dizajn koji se ističe od ostalih. Svojim izgledom i pristupačnošću, privlači poglede i zadržava pažnju ljudi. Baš takav neponovljivi i nesvakidašnji dizajn pripada vitraž vratima italijanskog dizajnera.

Upotreba dijapozitiva je često  ograničena projekcijom na zid ili filmsko platno. Ali ne i u ovom slučaju.

TIII Inception Door, drugi naziv za ova vrata
Slika 2 – TIII Inception Door, drugi naziv za ova vrata

Arhitekta Armin Blasbichler

Kuća arhitekte Armin Blasbichler-a u Severnoj Italiji ima predivna vrata koja se sastoje iz transparentnih flmskih slajdova u različitim nijansama. Ova drvena vitražna vrata tokom dana stvaraju divnu svetosnu predstavu. Sunčevi zraci koji prodiru kroz uokvirene obojene slajdove od laminiranog stakla, bacaju na hodnik i prostoriju pravu igru boja.

Upotreba dijapozitiva na vratima
Slika 3 – Upotreba dijapozitiva na vratima

Arhitekta živi u svojoj kreativnoj kući sa svojom suprugom i dva sina. Kuća praktično deluje poput igrališta za sve one koji žive u njoj. Veseli dizajn pored ulaznih vitraž vrata uključuje i vrata unutaar vrata, vrata na plafonu itd.

„TIII Inception Door“ kako se još nazivaju ova vrata, poseduju na svakom slajdu naziv boje ručno ispisan. Napravljena su od 585 obojenih laminiranih dijapozitiva. Laminirano staklo slajdova dobijeno je dodavanjem metalik soli u smešu i boje.  Svaki dijapozitiv je nalik onim slajdovima koji su se nekada koristili u starim projektorima. Svaki od njih kad se ubaci u vrata, čini svetlosni mozaik koji oduzima dah svojom raznobojnošću.

Vrata u vratima
Slika 4 – Vrata u vratima

Ono što najviše impresionira kod ovih vrata je da je on realan i dostupan, Nije poput mnogih, samo konceptualno rešenje. Vrlo je povoljno i svakom dostupno rešenje po vaš budžet, jer ne zahteva stručnu pomoć, možete i sami odraditi.

Sa ovakvim vratima možete osvežiti svaki prostor koji je monoton, retro ili vintage, a da pri tom ne izgleda previše savremeno i sterilno, već prijatno i komforno.