Obloge za sobna vrata

Radi bolje  izolacije i zvučne izolacije, potrebno je tapacirati vrata mekšim materijalima. Postavljanje obloge za vrata nije teško, međutim, glavna stvar je da se razume i prati tok operacija.

Repromaterijal za sve vrste vrata jeste upravo obloga. Obloge se pored proizvodnje vratnih krila, mogu koristiti i za oblaganje štokova i pervajz lajsni.

Unutrašnja sobna vrata
Slika 2 – Unutrašnja sobna vrata

Obloge

Obloge se sastoje iz oplemenjene iverice koja je presvučena žutom folijom otpornom na vlagu. Obloga zadržava teksturu drveta i pogodna je za svaku vrstu površinske zaštite. Postoji nekoliko različitih modela.

Furnirane obloge koje se farbaju po želji kupca
Slika 3 – Furnirane obloge koje se farbaju po želji kupca

Pored žutih obloga postoje i bele obloge, koje se rade od medijapana. Ovakva vrata su predviđena da se povrsinski zastite poliuretanom, po pravilu belim. Obloge takođe mogu biti i ravne sa teksturom drveta ili furnirane. Obloge su predefinisane standardnim dimenzijama za proizvodnju vratnih krila.

Postavljanje obloge na vratima

Postoje različite vrste obloga za vrata. Presvlaka na vratima značajno poboljšava zvučnu izolaciju i čuva toplinu u stanu. Proces menjanja presvlake vrata je lak i možete to samostalno i odraditi.

Obloge za vrata se mogu birati u različitom dekoru: hrast wenge, orah, mahagoni, bukva itd.. takođe, mogu se poručiti furnirane obloge koje se farbaju po želji kupca.

Obloge za sobna vrata
Slika 4 – Obloge za sobna vrata

Postoji preko 15.000 različitih vrsta obloga od ravinh, glatkih, furniranih, preko drvenih, masivnih, ručno rađenih, bojanih, aluminijumskih, inoks, od stakoplastike i drugih, prlagodljivih sobnim vratima.Biraju se nezavinso od modela i konstrukcije vrata.

Pojedine kolekcije obloga nastale su da bi upotpunile nameštaj, kombinujući unutrašnju stranu blindiranih vrata sa sobnim vratima, imogu biti dostupne u istim vrstama drveta i laka za vrata iz palete koje su u ponudi na tržištu.