Neobičan dizajn stakla vaših vrata

Staklena vrata čine unutrašnjost prostorija modernim i šik. Unose neobičan i svetao akcenat u kućnom ambijentu. Staklena vrata su ekstravagantni komad nameštaja u dnevnoj sobi koji privlači pažnju gledalaca. Nesumnjivo, ova vrata su sjajna i besprekorna dopuna u savremenim i modernim kućama.

Staklena vrata bez okvira predstavljaju neverovatan dekorativni akcenat sobe. Pivot, klizna i dvokrilna vrata samo su deo impresivnih stilova vrata koji prostor mogu učiniti drugačijim, na prijatan način.

Dekorativna staklena vrata
Slika 2 – Dekorativna staklena vrata

Matirana staklena vrata

Matirana staklena vrata jesu  poseban tip staklenih vrata koja su nastala peskarenjem. Drugo ime ovog stakla je list staklo. Ovo je prelepa vrsta stakla koja uzrokuje sjajan prozirni efekat dok svetlost pada na staklo i stvara divnu boju dajući zamućenu sliku.

Privatnost iznad svega
Slika 3 – Privatnost iznad svega

Svaka matirana staklena površina (stakla za unutrašnja vrata, fiksne pregrade..), sa ili bez prozirne dekoracije, izrađuje se u kombinaciji sa još jednim prozirnim staklom koje služi kao zaštita od prljanja. Matirana stakla koja nemaju potrebe za zaštitnim staklom (stakla za kuhinjske elemente, stolove, police, i sl.) mogu imati bojane segmente dekoracija.

Matirano staklo
Slika 4 – Matirano staklo

Jedna od prednosti matiranog stakla je u tome što ono pruža maksimalnu privatnost vlasnicima kuća. Kako bi se poboljšao ukupni izgled matiranog stakla, mogu se dodati dekorativne šare pomoću voska.

Efekat mat stakla se može pojaviti korišćenjem vinil filma koji može doprineti prekrasnom izgledu vrata. Takođe, možete se dobiti lep efekat primenom sprejeva za staklo.