Mislite van okvira mogućeg prilikom kupovine vrata za vaš dom!

Promenite način na koji se vaša vrata otvaraju i možete promeniti izgled i osećaj boravka u vašoj prostoriji. Ukoliko imate problema sa prostorom, želite ga povećati, sa malom promenom na vratima, možete pomoći sebi u ostvarenju želja.

Kada odlučite na koju stranu želite da se vaša vrata otvaraju / zatvaraju, i da li sa spoljašnje ili unutrašnje strane, dobićete dovoljno novog prostora unutar starog koji možete pametno iskoristiti.

Prednosti u promeni načina otvaranja i zatvaranja vrata

Ukoliko namestite da se vrata otvaraju iznutra ka spolja, možete u sobu ubaciti još koji komad nameštaja. Ako se vrata otvaraju s leva na desno ( ili obrnuto ), oslobađa se dovoljno prostora za smeštanje stola ili komode.

Vrata koja se otvaraju na desnu stranu
Slika 2 – Vrata koja se otvaraju na desnu stranu

Ako uklonite vrata i prebacite ih na klizni sistem, takođe ćete dobiti deo prostora koji možete iskoristiti na bilo koji željeni način. Potrebno je oko sat vremena da se vrata prebace na sistem ljuljanja uz profesionalnu pomoć. Ali to možete uraditi i sami ukoliko vam mogućnosti ne dozvoljavaju kontakt stručnijeg lica. Potrebno je postojeća vrata ukloniti i sve šarke.. One šarke koje je moguće popraviti – popravljaju se, ukoliko menjaju mesto, stavlja se kit masa. Takođe, premešta se i graničnik koji sprečava da vrata udaraju o zid.

Promenite način na koji se vaša vrata otvaraju
Slika 3 – Promenite način na koji se vaša vrata otvaraju

Ukoliko vrata promenite tako da se otvaraju iz druge prostorije, potrebno je ukloniti u potpunosti okvir vrata i okrenuti ga.

Prilikom pravog izbora vrata, treba voditi računa o bezbednosti, pametnom dizajnu, sigurnim bravama i stilu koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer. I nadasve, kada sve to obezbedite i ugradite vaša nova vrata, budite sigurni da ih i koristite 🙂