Sistemska rešenja budućnosti

Inovaivna sistemska rešenja u oblasti vrata i prozora obuhvataju razne tehnologije za vrata i prozore, automatske sisteme za vrata, sisteme sa staklom, sisteme za odvod dima i toplote (tehnologija za prozore) i sigurnosnu tehnologiju. Kroz ove inovacije nude se najbolja rešenja u estetskom, funkcionalnom i ekonomičnom pogledu. Kroz konstantno unapređivanje proizvoda, zamisli pojedinaca su lako ostvarive.

Tehnologija za vrata

Ova tehnologija obuhvata sisteme za zatvaranje za svaka vrata ponaosob i prostor za sve uobičajene širine i težine krilnih vrata, podrazumeva standardan dizajn prozora i jednostavnu montažu, moguća individualna podešavanja.

Gornji zatvarač za vrata
Slika 2 – Gornji zatvarač za vrata

Stakleni sistemi

Stakleni sistemi su inovativna rešenja okova u samom staklu vrata. Obuhvataju klizna vrata kao i vrata sa otvaranjem u jednom ili oba smera.

Automatski sistemi

Automatski sistemi za vrata čine široki spektar proizvoda u oblasti automatizacije vrata i imaju šrimenu u izgradnji objekata bez barijera i u saobraćajnicama. Moguće su jednostavne integracije u svim željenim dizajnerskim pravcima.

Automatski pogoni za vrata
Slika 3 – Automatski pogoni za vrata

Sigurnosna BUS tehnologija

Sigurnosna tehnologija  obuhvata sistemska rešenja na putevima za evakuaciju i kontrolu prolaska. Primenjuje se najnovija BUS tehnologija koja je usklađena sa svim zakonskim normativima. Najznačajnije inovacije u građevinarstvu poslednjih nekoliko godina u sektoru automatizacije zgrada, jesu upotreba novih materijala i obnovljivih izvora energije.

Primetan je ogroman inovativni potencijal koji se realizuje konceptom „pametnog“ upravljanja kućama i poslovnim zgradama. Na ovaj način znatno je povećana bezbednost, efikasnost, fleksibilnost, udobnost i ekonomičnost.

BUS tehnologija
Slika 4 – BUS tehnologija

Standardizovan BUS sistem povezuje sve uređaje i sisteme u električnoj instalaciji, kao što su grejanje ili rasveta. BUS sistem je novi način umrežavanja koji u potpunosti obezbeđuje efikasnost međusobnog odnosa pojedinačnih sistema i omogućava pun potencijal objekta.