Moderna staklena vrata u Vašem domu uvek donose benefit

Izbor vrata u domu je od velikog značaja, ako se uzme u obzir činjenica da su vrata u enterijeru element koji se ne menja tako često, kao što je to slučaj sa nameštajem, bojom zidova i ostalim elementima u prostoru.

Predivan dizajn proizvođača staklenih vrata, naročito italijanskih, ostavlja izuzetno jak utisak. Savremene kolekcije dolaze sa nekoliko različitih sistema – kliznim ili sklapajućim, u različitim bojama i motivima koji su personalizovani peskarenjem ili graviranjem kristalnog, mat ili providnog stakla.

Inovativni dizajn sobnih vrata
Slika 2 – Inovativni dizajn sobnih vrata

Značaj staklenih vrata

Staklena vrata mogu dati potpuno novi, sveži izgled starom prostoru. Zastakljena vrata unose osećaj lakoće, stila i prefinjenosti. Prostor se pretvara iz dosadnog, loše osvetljenog u živopisan prostor koji nudi perspektivu.

0

Moderna staklena vrata
Slika 3 – Moderna staklena vrata0

Staklena vrata pružaju više dnevnog svetla, naročito dvokrilna, trokrilna ili četvorokrilna. Dekorativno staklo na vratima ili peskareno pružiće poseban šarm vašem domu, bez obzira na to da li su vrata klizna ili rotirajuća. Ukoliko na sobna vrata zalepimo dekorativnu tapetu ili nalepnicu, ili ih umetnički oslikamo – postaju zanimljiv dekorativni element u domu.

Varijante sobnih vrata

Sobna staklena vrata postoje u nekoliko varijanti. Potpuno prozirna staklena vrata, bez ikakve dekoracije i okvira, samo sa šarkama i ručkom imaju blago zaobljene ivice i odaju utisak kao da lebde u prostoru.

Staklena vrata daju sveži izgled prostoru
Slika 4 – Staklena vrata daju sveži izgled prostoru

Peskarena staklena vrata mogu biti na određenim delovima potpuno prozirna ili potpuno neprozirna, obojena mat bojama.

Kod laminiranog stakla, peskarenjem se omogućava potpuna zaštita privatnosti s jedne strane,a s druge, potpuna osvetljenost prostora.

Dekorativno staklo na vratima
Slika 5 – Dekorativno staklo na vratima

Staklena vrata uvek daju utisak otvorenosti, poverenja i prihvatljivosti i zato uživaju titulu omiljenih među ljudima današnjice.